Färjan

frjan-strandberg_mats-33226912-frntlI kväll ska 1 200 förväntansfulla passagerare åka på en kryssning mellan Sverige och Finland. Men det finns något ondskefullt ombord på den här resan. Mitt i natten är färjan plötsligt avskärmad från omvärlden. Det finns ingenstans att fly. Det finns inget sätt att kontakta land. Och du vet inte vem du kan lita på.

Jag har varit väldigt nyfiken på den här boken sedan den släpptes men när jag började läsa blev jag faktiskt lite skeptisk till om jag skulle gilla den. Jag tycker det är lätt att det blir löjligt när det handlar om övernaturliga saker och även om det var på gränsen här gillade jag faktiskt boken i slutändan och hade svårt att släppa den.

Huvudkaraktärerna var verkligen olika och jag kan tänka mig att det är många som känner igen sig i dem. De drar också in oss i något så mycket mer än en hemsk historia ute på havet. Det är familjeförhållanden, kärlek och ensamhet exempelvis. Man lär känna dem, man följer dem och man vill att det ska gå bra för dem såklart.

När det kommer till skräcken var detta inget som ”bet på mig”. Jag får inte den känslan, även om det är hemskt det som händer på båten. Detta är ju dock något som är olika från person till person.

Jag tycker dock överlag att storyn är bra och att boken är spännande. De sista kapitlen kunde jag som sagt inte släppa boken och jag gillar Mats skrivande och stil. En helt klart läsvärd bok!

Mitt betyg: 3/5

Författare: Mats Strandberg
Utgivningsår: 2015
Förlag: Norstedts
Utläst: 4 december 2015
Finns hos: Adlibris | Bokus

4 reaktioner till “Färjan

  1. Pingback: Sammanfattning – December 2015 | Nilmas Bokhylla
  2. Pingback: Eli läser och skriver | Falnad dekadens och hjärteblod

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s