Eleanor & Park av Rainbow Rowell

15745753Året är 1986 och Parks tråkiga tillvaro förändras när Eleanor, den nya tjejen, hamnar bredvid honom på skolbussen. Rödhårig, storvuxen och konstigt klädd passar hon inte in. Men de funkar tillsammans. De möts i musiken, i serierna och en längtan bort.

Även om Eleanor och Park förstår att den första kärleken sällan varar för evigt är de modiga och desperata nog att våga försöka. Mycket kan hända på bara ett skolår.

Jag började läsa den här i september förra året och avslutade den i förra veckan. Är inte det lite galet? Jag har haft många andra böcker på gång under tiden och jag har prioriterat recensionsexemplar men ändå, vi snackar drygt fyra månader för en bok på lite över 300 sidor.

Boken har blivit extremt hypad sedan den kom ut och på grund av det var nog mina förväntningar ganska höga men tyvärr tyckte jag inte att den höll måttet. Jag var liksom inte nöjd med hur det hela utspelade sig. Jag upplevde den som något seg och ja, jag var helt enkelt inte nöjd. Slutet ska jag inte ens gå in på. Uh.

Vad gällde karaktärerna hade jag faktiskt svårt för Eleanor. Jag fastnade aldrig riktigt för henne och kom på mig själv med att mer irritera mig över hennes sätt och handlingar. Jag älskade dock Park så det blev en ganska stor skillnad att läsa deras respektive kapitel. Föräldrarna till de båda utgjorde en rätt stor del av berättelsen och det gillade jag. Parks mamma hade en väl polerad yta men kände samtidigt igen sig mycket i Eleanor. Däremot hade jag svårt att förstå varför Richie tyckte så illa om just Eleanor? Och hur Eleanors mamma bara kunde gå med på att kasta ut dottern under en period? Jag hade många fler frågor kring den familjen men de blev tyvärr inte besvarade. Och ja, det där slutet gjorde inte att jag fick färre frågor.

Något som jag verkligen gillade var miljön och det faktum att boken utspelade sig under 80-talet. Nostalgi!

Efter att ha smält boken i ett par dagar tycker jag ändå att den är helt okej men absolut inget mästerverk. Jag tycker inte att den har gjort sig förtjänt av alla fyror och femmor som haglat ner men det är ju bara min personliga åsikt. Jag är lite mer skeptisk till att läsa mer av Rowell nu men det kanske kommer ändå. Den som lever får se!

Mitt betyg: 3/5

Författare: Rainbow Rowell
Utgivningsår: 2013
Förlag: St. Martin’s Griffin
Utläst: 9 januari 2016
Finns hos: Adlibris | Bokus | CDON | The Book Depository | Amazon UK

3 reaktioner till “Eleanor & Park av Rainbow Rowell

  1. Åh jag som gillade den jättemycket. Däremot fastnade jag inte alls för Fangirl så jag har inte läst mer av Rowell, men det kommer nog ändå så småningom. :-)

  2. åhh, älskade eleanor & park,. tyckte att slutet var så fint, för om man är sjutton år kanske inte ens första pojkvänn blir den som man gifter sig med. men kan hålla med om att den är ganska långsam. kram på dig

  3. Pingback: Sammanfattning – Januari 2016 | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s