En kväll i juni av Anna Lönnqvist

13113883_o_1_606047ffb4482Ella och Ben träffas en junikväll 2007 utanför Gröna Lund. Efter en oförglömlig kväll tillsammans, skiljs de åt, men är säkra på att de snart kommer att ses igen.

Tolv år senare lever Ella i en trygg relation med sin barndomsvän Leon. Hon jobbar som frilansskribent och har precis fått ett erbjudande om att spökskriva biografin om den legendariska, men komplicerade, Fredrika Bergh – en av Sveriges mest framstående näringslivskvinnor. Ella har aldrig glömt kvällen med Ben, så när han överraskande dyker upp på Fredrikas gods, ställs hennes tillvaro på ända. Men hon är fast besluten att en kväll för så länge sedan inte förändrar något. Men ju längre hon kommer i arbetet med boken om Fredrikas liv, desto mer osäker blir hon på sitt eget. Ska hon göra samma misstag som Fredrika en gång gjorde, eller våga släppa alla förväntningar och leva för sin egen skull?

Förra året läste jag en bok av Anna Lönnqvist och fick definitivt mersmak. När jag såg att hon skulle komma med en ny fick jag ett plötsligt sug och nu är den läst.

Boken börjar med en snabb förälskelse en gång för många år sedan och redan där fastnar jag. Det känns otroligt men jag sväljer det med hull och hår. Jämfört med den tidigare boken jag har läst, Minns oss som nu, tycker jag att författaren har höjt sig ett snäpp här. Vi har liksom grundhistorien men också en sidohistoria som är märkligt lik den första. Dessa två flätas sedan samman på ett fint sätt. Som läsare får vi små pusselbitar hela tiden och jag gillar verkligen de bitar som handlar om Fredrikas förflutna. Det blir varken för mycket eller för lite.

Anna Lönnqvist är bra på att beskriva miljöer och jag kan med enkelhet måla upp flera av dem framför mig. Något annat som jag gillar med hennes böcker är karaktärsbygget och relationerna mellan de olika karaktärerna. Allt från den omedelbara attraktionen mellan Ella och Ben 2007 till den fantastiska vänskapen som uppstår mellan Ella och Fredrika. Det är dessutom lagom många karaktärer och alla har sin del i berättelsen.

Jag upplever inte att det är så mycket som sticker ut i den här boken jämfört med andra böcker i genren men det är likväl en bra bok med en mysig historia. Det är absolut en bok jag kan rekommendera om du gillar feelgood.

Tack till Norstedts för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 4/5

Författare: Anna Lönnqvist
Utgivningsår: 2021
Förlag: Norstedts
Utläst: 19 juli 2021
Finns hos: Adlibris | Bokus

Andra som bloggat om boken:
Vargnatts Bokhylla | Villa Freja | Bokprataren | Boklusens Bokblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s