Veckans bokblogg v.10

Det är måndag och innebär i vanlig ordning en presentation av en ny veckans bokblogg! Denna gång får ni läsa om Karin på bloggen Bakbokmat.

IMG_9433Om mig
Jag heter Karin Sandberg och har bloggen Bakbokmat där jag skriver om bakning, böcker och matlagning. När jag inte bloggar jobbar jag som distriktssköterska. Jag är gift och mamma till tre härliga barn.

Bloggens födelse
Bloggens första inlägg publicerades den 29/9 år 2012. Jag längtade efter att skriva och idén med en egen blogg föddes. Att det blev just om bakning, böcker och matlagning beror på att det är tre av mina största intressen i livet. Det passar bra för mig att ha fler än ett område att variera mellan. Jag ser ändå böckerna som det allra största intresset, men vad har man för glädje av att läsa om man inte får äta något gott också?

Inspiration
Jag är periodare på att läsa andra bloggar, och mest läser jag bokbloggar. Några av mina favoriter är Fiktiviteter, Eli läser och skriver samt Feministbiblioteket. Genom att läsa andra bloggar får jag tips om böcker samt nya idéer kring bloggandet.

Bästa bloggminnet
Hösten 2013 var jag med i en litterär jordenruntresa som Lyrans Noblesser ordnade. Jag bloggade om böcker, kakor och mat från olika länder, och det var fantastiskt kul. Jag gillade verkligen att mina tre intressen fick mötas på det sättet. Jag kan absolut tänka mig ett liknande projekt framöver, men i ett lugnare tempo.

Framtidsplaner
Jag funderar till och från på att ha mer samarbete med andra bloggare, men det måste i så fall vara på en nivå som jag mäktar med. Eller under en begränsad period. Jag måste kunna ha ”bloggpaus” några veckor ibland när livet runt om kring kräver extra mycket av mig.

Något oväntat
Trots mitt intresse för böcker, bakning och matlagning har jag inte skrivit om en enda kokbok. Kanske något att satsa på framöver?

Vad som gör mig glad
Jag blir jätteglad när folk berättar att de läser min blogg. Att de till exempel har läst en bok jag skrivit om. Jag blir också glad av själva bloggandet. Det är en riktigt glädje att få sitta och skriva om så härliga grejer som bakning, böcker och matlagning.

Fem böcker jag vill tipsa om:
*Mãn
*Förr eller senare exploderar jag
*Oscar Levertins vänner
*Skuggland
*Utrensning

Vill du också vara med i veckans bokblogg här på Nilmas Bokhylla? Skriv i så fall ett litet mail till mig på nilmasbokhylla@gmail.com eller lämna en kommentar så hör jag av mig. 

En reaktion till “Veckans bokblogg v.10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s