Bokbloggsjerka 11-14 mars

God morgon fredag! Även om varje dag mer eller mindre är helg eller vardag för min och Charlies del känns det ändå lite skönt att det nu är fredag. Helg innebär ju också bokbloggsjerkan här på bloggen och veckans fråga lyder:

jerka11Vilken är din favorit när det gäller ljudböcker (bok, uppläsare eller både och)?

Detta var lite extra roligt att svara på då Annika själv svarat att hon inte gillade Stefan Sauk. Sauk är en av mina favoriter när det gäller uppläsare och det är roligt att man kan tycka så olika tycker jag. Anna Maria Käll, Mirja Turestedt och Marie Richardsson brukar också vara ganska bra!

Om jag däremot ska ta upp någon som jag fortfarande har svårt för (efter X antal ljudböcker) så är det Katarina Ewerlöf. Ibland går det bra, ibland stänger jag av och lånar hem det fysiska exemplaret i stället. Hon blir liksom lite för mycket.

39 reaktioner till “Bokbloggsjerka 11-14 mars

 1. Ja Sauk är riktigt bra och det finns många andra bra uppläsare, jag gillar Ewerlöf också men hon kan hojta till lite ibland så man nästan hoppar till. Ingen bok för insomning.

  1. Svar till Marie Eggimann:

   Haha, det har jag inte tänkt på men förstår att det är svårt att försöka sova då :)

 2. Jag har också rätt svårt för Katarina Ewerlöf. Har lyssnat på några böcker som jag tycker fungerar. Men ofta går det bara inte!

  1. Svar till Anna Maja:

   Nej, det är lite trist men sant. Hon har ju läst in ett helt gäng liksom!

   1. Förresten, jag kan tyvärr inte kommentera på din blogg om du inte lägger in att man kan kommentera med namn och bloggadress :/

 3. Jag har ännu ingen favorit då jag inte lyssnat på så många böcker, men det kommer väl med tiden :). Jag har några som jag gillat och ogillat så det är väl någonting att gå efter.

  1. Svar till Bina:

   Ja, det klart det gör det. Har man inte lyssnat så mycket så finns det inte mycket att jämföra med :)

  1. Svar till Lena:

   Ja, jag gillar den. Hans röst passar ofta böckerna han läser in också!

   1. Förresten, jag kan tyvärr inte kommentera på din blogg om du inte lägger in att man kan kommentera med namn och bloggadress :/

  1. Svar till Pirjo Saloniemi:

   Det var tråkigt att höra men så är det ju. Alla kan inte gilla allt. Har du förresten någon blogg? När du kommenterar hos mig länkar du nämligen till något helt annat och skulle gärna kika in hos dig om du har någon blogg.

  1. Svar till Johannas deckarhörna:

   Nej, så är det ju. Allt passar inte alla och tur är det :)

  1. Svar till Maddes bokblogg:

   Åh, det har jag inte ens tänkt på men lär lyssna efter det nästa gång jag lyssnar på något av henne ;)

  1. Svar till C.R.M. Nilsson:

   Jag har inte läst så många svar faktiskt men det var ju roligt. Ja, prova!

  1. Svar till Ewelina:

   Nej, det är ju olika från person till person vad man gillar och vad som passar för en :) Tur är väl det!

  1. Svar till Vargnatt bokhylla:

   På rak arm kommer jag att tänka på serien om Christopher Silfverbielke av Dan Buthler och Dag Öhrlund, om det kanske är något du har lyssnat på?

  1. Svar till Lottens Bokblogg:

   Ja, det är det alldeles säkert men lite tips kan man snappa upp!

 4. Anna Maria Käll och Mirja Turestedt är två av mina absoluta favorituppläsare! Skulle nog kunna lyssna på nästan vad som hälsar som de läste. Nu lyssnar jag på en bok som Louise Raeder läser upp, och hon gör det lite väl ”fnittrigt” för min smak.

  1. Svar till bakbokmat:

   Louise Raeder är ingen jag känner till faktiskt men det har blivit en hel del ”nya” för min del på sistone :)

 5. Smaken är som baken ;) Jag har nu sett flera i jerkan som tycker att Katarina Ewerlöf blir för mycket. Själv har jag aldrig hört henne.

  1. Svar till Krönikören:

   Ja, det är väl det som är så roligt med dessa jerkor, att få läsa andras åsikter och idéer :)

 6. Så skönt att höra att fler än jag har svårt för Ewerlöf! Jag har helt slutat lyssna på böcker som hon läst in. Det begränsar utbudet en del eftersom hon läser in så otroligt många böcker, men jag står verkligen inte ut med hennes uppläsningar längre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s