Kungens Fånge av Victoria Aveyard

VARNING FÖR SPOILERS OM MAN EJ HAR LÄST TIDIGARE DELAR!

Mare Barrow är fånge, maktlös utan sin blixtförmåga, hemsökt av de förödande misstag hon begått. Hon lever på nåder av den förrädiske unge man som hon en gång älskade, Maven Calore. Numera är han kung, och han fortsätter att väva sin döda mors nät för att behålla kontrollen över sitt rike – och över sin fånge. Samtidigt fortsätter Mares gäng av blandblodiga och röda att organisera sig, träna och expandera.
De förbereder sig för krig. Och Cal, prinsen som befinner sig i exil och har sitt eget romantiska intresse av Mare, är beredd att göra allt för att få henne tillbaka. När blod ställs mot blod, förmåga mot förmåga, finns det kanske inte någon kvar som kan släcka elden – och Norta, så som Mare känner det, riskerar att förtäras…

Det var ett bra tag sedan jag läste Glassvärdet nu och jag minns att jag blev lite besviken på den. Därför tog det också emot lite att plocka upp Kungens Fånge MEN, Aveyard är tillbaka på riktigt nu. Spänningen fanns där, kärleken också, upproret och kämpaglöden likaså.

Jag trodde ärligt talat att det skulle bli ganska trist att följa Mares fångenskap men trots flera utbrott visade hon att glöden fanns där, hela tiden. Alla känslor mellan henne och Maven, de hemskheter som Merandus och Evangeline utsatte henne för och allt runt omkring sporrade mig att läsa vidare. Jag ville ju veta vad som skulle hända Mare! Samtidigt fick vi följa Blodsvärnet i deras planer och agerande. Spännande!

Språket var bra och läsandet flöt på, precis som förväntat. Det är ändå en ganska maffig bok men jag lyckades läsa ut den snabbt. Jag gillar också att den gick in lite mer på Maven, på djupet. Det är också mycket smidande av planer, hemligheter som kommer upp till ytan och så vidare, vilket gör att man kan pussla ihop delar av föregående böcker på ett nytt sätt. Det blir inte som en mellanbok, som nummer två tyvärr blev, utan i stället en fortsättning på historien och en nödvändig del i mina ögon.

Slutet var väl inte oväntat om ni frågar mig men samtidigt undrar jag hur snabbt en människa kan förändras! Det kändes lite påtvingat men vi får väl se hur det går i den sista delen. Jag väntar spänt!

Tack till Modernista för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 4/5

Författare: Victoria Aveyard
Serie: Röd Drottning #3
Utgivningsår: 2017
Förlag: Modernista
Läst färdigt: 12 september 2017
Finns hos: Adlibris | Bokus | CDON

Tidigare böcker i serien:
– Röd Drottning (Röd Drottning #1)
– Glassvärdet (Röd Drottning #2)

2 reaktioner till “Kungens Fånge av Victoria Aveyard

  1. Kul att du gillade den! Jag vart ganska besviken på Glassvärdet men nu blev jag väldigt sugen på att läsa den här!

  2. Pingback: Sammanfattning – September 2017 | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s