Den här veckan är min av Ingrid Olsson

Tänk att föräldrar kan vara så lättlurade! Pappa tror att hon är hos mamma, men mamma har dragit på semester med sin nya kille och tror att de har bytt veckor. Så nu har hon lägenheten för sig själv, hela höstlovet! Det första hon ska göra är att träffa Lukas. Snygga, snygga Lukas som hon hånglade med på festen i fredags. Och den här gången tänker hon göra mer än bara hångla med honom.

Ni vet när man tror att man ska få sig en riktigt bra och behaglig läsupplevelse och det egentligen slutar med en suck. Man blir besviken, undrar vad det var med boken som intresserade en och så vidare. Riktigt så illa var det inte med den här boken men det var tur att den var så kort, annars hade jag nog känt att det varit bortkastad tid.

Boken handlar om en tonårig tjej, vars enda mål i livet är att få ligga med Lukas, uppenbarligen. Det snackas ligga hit, ligga dit och om inte hennes ”kompis” hänger på så är hon en tönt. Ungefär. Till viss del kan man känna igen karaktärerna från ens egen högstadieålder och det här fjortisbeteendet är ju inget nytt men det är så långt ifrån hur jag lever idag att jag till och med har svårt att förstå att jag har varit där.

Även om jag skulle se bortom liggandet, hur hon behandlar sina ”vänner” och allt det där så saknar jag fortfarande en vettig handling. Precis som jag skrev ovan går boken mer eller mindre ut på att hon ska få ligga och hur roligt låter det på en skala? Lite mer handling, lite mer djup, tack.

Tyvärr blev jag väldigt besviken på boken, men möjligen är den intressant för tjejer och killar som faktiskt är där idag. I den åldern när det är viktigt med bekräftelse och så vidare. Jag gillade dock Ingrid Olssons sätt att skriva, de korta kapitlen och såklart längden på boken.

Tack till Gilla Böcker för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 2/5

Författare: Ingrid Olsson
Utgivningsår: 2017
Förlag: Gilla Böcker
Läst färdigt: 17 september 2017
Finns hos: Adlibris | Bokus

4 reaktioner till “Den här veckan är min av Ingrid Olsson

  1. Först tänkte jag: låter spännande. Men efter ditt omdöme är jag inte längre så sugen på att läsa.

  2. Pingback: Sammanfattning – September 2017 | Nilmas Bokhylla
  3. Jag tyckte att den var jättebra och skulle föreslå att du läser den igen med en annan synvinkel ;-) Det är kul att för ovanlighetens skull läsa en bok om en bra kille – Lukas – och inte bara om skitstövlar som utnyttjar alla tjejer de kan komma åt (Lukas kompis Sam) som jag ofta tycker att ungdomsböckerna handlar om.

    1. Svar till Agneta:

      Kul att läsa en annan syn på boken. Kanske läser om den men just nu känner jag att det finns miljoner andra böcker på listan som behöver betas av. Men man ska aldrig säga aldrig :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s