Helgfrågan v.40

Fredag kväll och vad passar väl inte bättre än veckans helgfråga? Veckans helgfråga anordnas av Mia och denna veckan undrar hon följande;

Vad tycker ni om valet av Nobelpristagare 2017?
Kan ni tänka er att läsa något av denna författare?
Var det någon annan du hellre sett fått priset?

Jag är verkligen urkass på allt som har med Nobelpriset att göra. Jag känner igen vissa av Ishiguros böcker men jag har inte läst och kommer troligtvis aldrig att göra det. Böckerna brukar liksom aldrig ligga i min genre och jag vet ärligt talat inte om jag har läst någon Nobelprisvinnare. Det kanske jag borde ta reda på?

5 reaktioner till “Helgfrågan v.40

  1. Jag brukar inte heller vara så intresserad av vem som vinner, men Kazuo Ishiguro började jag fundera på att läsa något av, för några år sedan, efter att ha fått reda på att han hade skrivit boken som Never let me go bygger på.

  2. Nobelprisförfattare har jag nog bara läst tre stycken, det känns som att det är för ”fin” litteratur för mig. Ishiguro kan jag tänka mig att läsa något av, och det hör till ovanligheterna.

  3. Då var du strået vassare än mig, kände inte alls till denna författare, varken böcker eller filmer. Inte en susning om det är lättillgängligt eller avancerat finkulturellt. En del av äldre tiders pristagare har nog de flesta läst. Selma Lagerlöf fick ju t.ex. som första kvinna priset 1909. Det var säkert en bragd då.
    (http://ibokhyllan.blogspot.se/)

  4. lite roligt är det allt med Nobelpriset i litteratur. Ishiguro är inte svår att läsa. Svetlana Aleksijevitj, Kriget har inget kvinnligt ansikte borde många läsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s