Veckans topplista v.44 – Skräck och annat otäckt

Det är tisdag och dags för en ny topplista hos Johannas Deckarhörna! Denna veckan handlar det om skräck och annat otäckt så jag tänkte lista fem skräckböcker som jag har läst och gillat. Jag har överlag lite svårt för skräck men ibland hittar jag några godbitar här och där.

  1. Färjan av Mats Strandberg läste jag för lite drygt två år sedan. Jag gav den ”bara” 3/5 men samtidigt minns jag den väldigt tydligt än idag och vill gärna läsa mer av Strandberg så något speciellt måste den ju ha haft.
  2. Anna Dressed in Blood av Kendare Blake är en young adult på temat skräck och som jag läste 2013. Jag gillade den då och tänkte absolut läsa andra delen i duologin men än har det inte hänt. Kanske till nästa års Halloween?
  3. Sjuka själar av Kristina Ohlsson förvånade mig lite när den kom ut förra året. Bra och välskriven!
  4. Asylum av Madeleine Roux är ytterligare en sådan första bok i en serie där jag helt glömt att fortsätta med serien, trots att jag tyckte att den var bra. Men nu verkar jag ju ha en liten TBR på g till nästa års Halloween.
  5. Nightmares! är en middlegrade-bok av Jason Segel och Kirsten Miller som jag läste runt denna tiden 2014. En väldigt söt bok fast med skräcktema! Även här har det kommit en fortsättning men ja, vad ska jag säga?

Vad har ni för skräcktips?

12 reaktioner till “Veckans topplista v.44 – Skräck och annat otäckt

  1. Färjan är den enda av dina som jag läst. Vill också gärna läsa hans senaste Hemmet, samtidigt som jag är lite rädd för den också då den utspelar sig på ett boende. Jobbar själv på boende så jag tror jag kan bli extra rädd av att läsa den… :)

  2. Sjuka själar håller jag med om! Gillar även hennes barn/ungdomsböcker som är lite sådär mysrysiga :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s