Krokas av Elin Olofsson

I september 1949 kommer den unga tyska kvinnan Uli Hartmann till Krokoms tågstation. På sig har hon en kappa som hon stulit av sin tidigare arbetsgivare Fru Cederstam och med sig har hon en bunt brev. Alla breven är skrivna av en Elsa Pettersson, som enligt adressen ska finnas någonstans i Krokom. Uli tänker leta reda på Elsa för att få veta vad som egentligen hände mellan henne och Ulis älskare Hansi, som deserterade och dog i Norge under kriget.

Samtidigt står Elsa Pettersson i lanthandeln där hon arbetar och packar varor åt kunderna. Hon grubblar över hur hon ska göra sig av med den stora hemlighet som hotar hela hennes tillvaro.

När de två kvinnorna möts förändras livet för alltid.

Jag läser inte den här typen av böcker i vanliga fall men någon gång då och då kommer jag över någon pärla och blir sugen på att läsa mer. Tyvärr blev det inte så i detta fallet men jag är ändå glad att jag har läst boken, och dessutom fått en känsla för författaren Elin Olofsson som så många pratat gott om.

Som det står i beskrivningen får vi då följa Uli som lämnat både Tyskland och Skåne bakom sig för att leta upp Elsa Pettersson i lilla Krokom. Det är trevligt att läsa om något som inte utspelar sig i nutid för en gångs skull men trots bokens ganska få sidor upplever jag att den stundtals blir lite seg och jag tappar tyvärr intresset. Det finns dock ändå något som får mig att vilja fortsätta läsa, kanske för att få veta som vad kommer att hända.

Jag gillar dock Elins språk. Det flyter på bra och jag skulle kunna tänka mig att testa något annat hon har skrivit framöver.

Sammanfattningsvis kanske jag kan säga att detta då inte var en bok för mig men läser man den här typen av böcker kan jag tänka mig att den skulle falla en i smaken också. Prova!

Tack till Wahlström & Widstrand för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 3/5

Författare: Elin Olofsson
Utgivningsår: 2017
Förlag: Wahlström & Widstrand
Läst färdigt: 19 oktober 2017
Finns hos: Adlibris | Bokus

En reaktion till “Krokas av Elin Olofsson

  1. Pingback: Krokas – Elin Olofsson – Eli läser och skriver

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s