Julkalendern 2017 – Lucka 15

I kalenderns femtonde lucka hittar vi Bookmark Förlag som sponsrar med titlarna Rum av Alex Schulman och Sigge Eklund samt Sjusiffrigt av Anna Karolina. Dessutom får vinnaren en kanonsnygg boktygpåse! Härligt va?

Rum
En fiktiv karta över två vilsna själars inre världsdelar är utgångspunkten i denna lika roliga som tankeväck- ande odyssé av podcaststjärnorna. Läsaren bjuds med på en resa till platser som ”Självhatsmarkerna”, ”De förlorade möjligheternas ö”, ”Den sociala skevhetens hav” och ”Sexualitetens delta”. Aldrig tidigare har Alex Schulman och Sigge Eklund visat sig så naket sårbara. Rädsla, svart humor och melankoli blandas i ett potpurri som trots allt mynnar ut i en hoppfull jakt på mening, harmoni och frihet.

Sjusiffrigt
En sen kväll kidnappar Julia, Carla och Nikolina en ung miljardär. De är väl förberedda, synkade och stenhårda. Ingenting kan gå fel. Men när lösensumman uteblir tvingas de till nya brott. Allt kompliceras ytterligare när miljardären hamnar på sjukhuset där Julia är läkare. Hon faller handlöst för sin patient.

Under tiden arbetar sig polisen allt närmare kidnapparna, men har svårt att tro att det är kvinnor som ligger bakom de råa brotten.

Tävlingsregler
– Vad förknippar du främst med julen? Varför? Motivera kort och glöm ej att ange en giltig e-postadress.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS LOTTA!

34 reaktioner till “Julkalendern 2017 – Lucka 15

  1. Det finns en hel del ät och drickbara saker jag förknippar med julen som pepparkakor, lussebullar, russin, glögg, julmust, polkagrisar, knäck, rockyroad, Alladin/Paradis askar, After Eight choklad, julskinka, pappas hemmagjorda köttbullar osv.

    Andra saker som inte är ät eller drickbara är Bingolotto, familjespel, Kalle Anka, Benjamin Syrsa, julmusik, julkonserter, polkagris tvål, jultomten, önskelistor, leksakstidningar med för kryssade saker osv.

    Kram Sanna

  2. Ja det var ett fin tygkasse. Vad jag förknippar med julen? Oj vad svårt men det är nog familjen.
    Att umgås med de nära och kära är så mysigt.

  3. Samvaro med släkt (på gott och ont) samt maten! Det är en av de få gånger alla verkligen försöker samlas och umgås över en bit mat och paketutdelning.

  4. Kalle Anka kl 15 på julafton! Det är då vi sitter alla tillsammans och smälter maten. Mysigt!

  5. Mat! När jag var liten var vi alltid hos mormor och morfar på julafton. Mormor var fantastisk på att laga mat så det var alltid jättemycket och jättegott! Nu finns hon inte mer, men minnena finns kvar.

  6. Mammas köttbullar, tid med familjen, förväntansfulla barn och en massa kärlek.

  7. Stämningen, trevliga förberedelser, samvaro med familjen, omtanke, god mat och julklappar. December och jul är för mig mer ljus, värme och omtanke. Traditioner som pysseldag och bakhelg med nära och kära.

  8. Det jag förknippar mest med julen är Kalle Anka. Det blir liksom ingen riktig jul om jag inte får se Kalle och hans vänner. Det är också då hela släkten umgås.

  9. Främst tomtar och gemenskap. Alla sätter fram tomtar här och där och många är lediga och får tid att äta och umgås just kring jul!

  10. Att umgås med familjen och äta god mat. Se barnen bli glada över sina julklappar.

  11. Värmen som familjen sänder på julafton. Vetskapen att allt är stängt så ingen stress bara ett lugn.

  12. Jag förknippar julen med kärlek. Som tur är har jag fått en underbar familj som varken dricker eller är otrevliga. Jag tycker också att man ska hjälpa utsatta på julen, det är viktigt för mig!

  13. Mammas köttbullar, tid med familjen, förväntansfulla barn och en massa kärlek.

  14. Med julen förknippar jag julpyntet. Det blir så fint i huset och man får ro i kroppen!

  15. Glädje, gemenskap och god mat och dryck. Så har det varit ända sedan barndomen.

  16. Låter lite konstigt men jag förknippar julen mest med jobb. Alltså riktigt jobb :) Trots att jag har jobbat inom olika branscher genom åren så har jag alltid lyckats (eller misslyckats med) att jobba över julen. Ofta har jag ändå kunnat vara med och fira på något hörn men det är inte samma sak som att vara hemma , ledig och få ladda upp i lugn och ro. Sedan finns det ju de jular då man inte kunnat vara hemma och fira alls men så är det. Någon måste ju jobba också.

  17. SPÄNNANDE! Jag associerar julen med julkalender varje morgon, rödbetssallad, julavslutning i kyrkan, lussebullar och mycket mer! :D

  18. Att umgås med familjen, vakna tidigt och öppna sin julstrumpa och sedan äta en frukost i ljus belysning med varm choklad och dricka te som smakar pepparkaka

  19. Julen är ju förknippad med så mycket, och tyvärr är ju en del av det förknippad med mycket stress. Dock tycker jag att det som mest gör att det känns som att julen börjar är att gå ut i skogen, hugga sig en gran (ja, vi har egen skog och stjäl inte) och sedan ta in den och klä den. Med levande ljus och fullt med barnens hemgjorda pynt i är granen fulländad!

  20. Att klä granen, pynta, göra julgodis, massor av god mat men framförallt all gemenskap med familjen.

  21. En lång plåga på grund av tvånget att umgås med människor som hatar en och som man helst skulle vilja slippa just på jul… när jag får råd skall jag fira jul på Påskön.

  22. Förutom att umgås med familjen och frossa i god mat så förknippar jag julen med all vacker belysning som finns i trädgårdar, på balkonger och i fönster. Jag bor i norra Sverige och under vinterhalvåret är det mörkt större delen av dagen och då är julbelysningen ett välkommet inslag. Det finns inget mysigare än när ljusen lyser upp mörkret och snön gnistrar i dess sken.

  23. Det jag främst förknippar med julen är att mysa tillsammans med barnen med familjer, äta lite god mat, kika på Kalle Anka och se barnens glädje når de öppnar klapparna.

  24. Att få åka hem till familjen, alla samlas och äter gott och spelar spel och har kul tillsammans.
    Får också träffa alla mina barndomsvänner då ALLA verkligen kommer hem till jul – och det uppskattar jag mest med julen. Såklart uppskattar jag också att det blir så mysigt under denna mörka period av vintern med alla ljus och julbelysning, julmusik och pynt och att få ha något att räkna ner dagarna till. Att få falla in i en trygghet av att kolla på julkalendern varje morgon, äta vissa specifika saker som pepparkakor, tomtegröt, lussebullar och glögg och när man hittat en julklapp till någon som man verkligen vet att den kommer att gilla!

  25. Julen förknippar jag främst med ljus i mörkret. Vintern är så fruktansvärt mörk och tråkig, så när alla (förhoppningsvis) ställer fram sina ljusstakar och hänger upp stjärnorna. Det gör det så mycket enklare att överleva den här tiden på året. Tyvärr så tar många ner dessa ljus när julen är ”över” :(

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s