Julkalendern 2017 – Lucka 16

I dagens lucka hittar vi skräck och spänning. Det är Mörkersdottir Förlag som sponsrar med titlarna Näckens döttrar av Frida Arwen Rosesund och Leva utan skugga av Sofie Trinh Johansson.

Näckens döttrar
Den unga flickan Rakel hålls undangömd på vinden av sin mor på grund av sitt utseende. Rakel smyger ut ibland om nätterna eftersom hon är en flicka som aldrig sover. Hon stöter ihop med en man som också har svårt att sova om nätterna, maran rider honom och ger honom ingen ro. Mötet med mannen utvecklar sig snart till en besatthet.

Johanna och Georg lever ett stilla familjeliv med döttrarna Vera och Mary. Något är inte som det ska med Mary men bara Georg och den gamla kvinnan Sofia tycks märka det. Johanna börjar arbeta på prästgården och märker snart att det inte bara är levande människor som huserar på gården.

Kyrkoherde Dalborg bryter samman och hamnar på Säters sjukhus. Sakta men säkert återhämtar han sig och blir förälskad i sköterskan Elin. De blir ett par och planerar giftermål. Men inte alla är glada åt det nya paret och någon vakar i mörkret.

Leva utan skugga
I en tragisk bilolycka förlorade Aisha inte bara sin tvillingsyster Shirin utan även sin själ. Hon tvingas att möta en ny värld, en värld där de döda inte alltid försvinner och där onda förmågor hotar att ta över. Märkt av sin sargade barndom får hon en sista chans på slottet i Skygge, en internatskola och behandlingshem för ungdomar med särskilda förmågor.

Samtidigt som de döda fortsätter att söka upp Aisha är det fler som dör på slottet och hon inser snart att hon kan vara nästa offer. Men det finns en annan själlös i Skygge. Och han har inte tillåtit henne att dö förut.

Tävlingsregler
– Varför ska just du vinna dessa böcker? Motivera kort ditt svar och glöm ej att ange en giltig e-postadress.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS MOA!

38 reaktioner till “Julkalendern 2017 – Lucka 16

 1. Jag vill vinna dessa böcker till min mamma i födelsedagspresent i januari. Jag brukar snylta på hennes böcker så nu är det hennes tur att få av mig :)

 2. Spännande böcker verkar de vara båda två, varför ska just jag dessa få? är det för att jag är julstressad just nu? som önskar läsglädje i lugn och ro innan julgästerna står i min farstu? inte vet ja´, det ända jag vet är att jag av de fina böckerna skulle bli jättegla´!

 3. Jag vill gärna vinna dessa böcker åt min syster. Hon har nyss upptäckt skräck/spännings genren och jag tycker det är så kul, eftersom att hon har alltid envisats om att bara läsa fantasy! Men nu är hon helt inne i denna genren.

 4. Jag skulle ge de till min fru som slukar böcker snabbt som ögat. Hon läser mest kriminalromaner så hon kan nu behöva lite nya spänningsböcker i julklapp.

 5. Det hör låter som böcker som skulle kunna hålla mig vaken tillräckligt länge för att uppleva mening med läsningen! :)

 6. Jag försöker att läsa lite olika genres och det här låter ju onekligen som två spännande och mystiska böcker. Jag kan inte komma på någon liknande bok som påminner om dessa historier, trots att jag läser väldigt mycket böcker. Ser fram emot att få läsa dem!

 7. Att försvinna in i en annan värld, att leva i andra människors tankar och känslor är något jag aldrig kan tröttna på. Jag kan inte leva utan böcker, livet skulle då bli så grått. Jag har länge varit nyfiken på mörkersdottir och dessa två böcker känns som en väldigt bra början för att utforska deras utgivning, deras spänning och deras magi.

 8. Oj vad spännande! Nu i all julstress skulle det va bra att få lägga sig och läsa en spännande bok och koppla bort allt runtomkring.

 9. Jag kämpar varje dag för att ta tillbaka min förmåga att läsa och avslutade precis min första bok på länge. Förr läste jag jämt men pga av en neurologisk sjukdom har jag nu svårt med koncentrationen. Frustrerande eftersom jag älskar böcker men nu är jag så glad och tacksam att jag långsamt återfår min förmåga att läsa. I min dagliga rehab ingår läsning och jag skulle bli så glad om dessa damp ner i min brevlåda.

 10. Gillar verkligen spännande böcker och dessa skulle innebära ett Gott Nytt läsår!

 11. Mörkersdottir Förlag ger ut många böcker som man helt enkelt inte kan låta bli att sträckläsa. Deska böcker hade varit ett väkdigt trevligt inslag i vinterläsningen ❤🎅🎄🌟🎁🎶

 12. Älskar att läsa. Går lite i perioder sen kan det dröja lite till nästa omgång ibland är det flera böcker av samma författare.

 13. Fantastiskt att med en bok kunna resa bort och bli en annan person, att läsa äventyr och spänning ger en så mycket och det är roligare än att läsa skolböcker

 14. Slukar böcker, gärna en om dagen om jag är ledig! Därför behöver jag alltid påfyllning av böcker!

 15. Mina ögon vill kurslitteraturen en stund överge, och istället läsa skräck av högsta kvalité. Massor av spänning och mystik, och jag glömmer snart att förarga mig över komplicerade teorier om semiotik.

 16. Jag älskar romantiska dramer gärna med lite övernaturligt som i detta fallet ”Näckens döttrar” kommer att vara ledig mellan nyår och trettonhelgen eftersom mormor i Sollefteå behöver lite hjälp när hon kommer hem från sjukhuset efter en mindre operation i höger handled och får då inte anstränga den med lyft i matlagning och diskning pga infektionsrisken så jag tänkte hjälpa henne med det och då kommer det att finnas gott om tid att läsa böcker.

 17. Jag har inget att läsa nu så det vore perfekt att vinna detta så jag kan mysa med nya böcker under julhelgen.

 18. Två böcker som jag skulle se väldigt mycket fram att läsa! Har läst båda författarna innan med mycket god behållning men inte just dessa två böcker så skulle vara guld att vinna dom! Hoppas naturligtvis på turen nu, håller både tummar o tår, vad vore livet utan böcker och få försvinna bort för en stund till en annan värld, annan plats…

 19. Jag behöver massa nya böcker! Har snart inga olästa kvar och får inte köpa nya innan vi flyttat! (vilket är över ett år bort)

 20. Skräck har jag inte läst på väldigt länge så det skulle vara perfekt att få hem några böcker i den genren!

 21. Åh vad spännande dessa verkar! Skulle vilja ge dessa till min mamma som älskar spännande böcker och verkligen förtjänar att bli lite bortskämd! 😀

 22. Älskar att läsa och dessa böcker låter som något för mig! Har tidigare kikat på mörkersdottirs böcker och är väldigt nyfiken på dem. 🙂

 23. Just skräck är en gengrer jag fortfarande håller på att upptäcka och det här låter onekligen som två böcker som skulle kunna väcka ett sådant intresse.

 24. Oj, vad nyfiken jag blir på dessa böcker! En genre jag inte brukar läsa, men kanske jag skulle ändra mig om jag vinner dessa?! 😉
  En julklapp till mig och mannen.

 25. Dessa två böcker verkar otroligt spännande och mystisk. Kommer troligtvis fastna i bokens text och läsa den från pärm till pärm. Tänk vad skönt, att inte tänka på något annat än vad som kommer hända härnäst i boken.

 26. Att läsa är verkligen att fly vardagen en stund men oxå en bra motpol mot alla elektroniska enheter som styr nästan alla i livet idag. En riktig härlig bok pocket som inbunden är mycket bättre ä att läsa på en skärm!

 27. Åh dessa! Blev så exalterad när jag såg dagens vinst så jag fick tunghäfta. Skräck och spänning är min favoritgenre och det är inte ofta det släpps böcker just i den genren tycker jag. Har blivit singel såhär lagom innan jul så det vore härligt att skingra tankarna med hjälp av en god bok </3 Nu hoppas jag innerligt att min tur är kommen!

 28. Efter att ha slutfört en litteraturkurs jag läst under hösten har jag upptäckt flera nya genrer som jag inte läst tidigare. Skräck och spänning är en av dom som jag vill utforska mer.

 29. Perfekt till mellandagarna som kommer spenderas i stugan på Öland utan internet! 😀

 30. Här hemma älskar jag att läsa böcker, men jag saknar något nytt att luläsa nu under julledigheten. Det vore underbart att få vinna hem dessa att läsa.

  Kram Sanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s