Julkalendern 2017 – Lucka 17

Så har vi kommit till tredje advent och det är endast en vecka kvar till julafton. Hur går det med julbestyren? Är alla klappar köpta? Idag är det HarperCollins Nordic som sponsrar dagens lucka och där hittar vi Smugglaren av Jan-Erik Fjell. Dessutom blir det två vinnare! Tjohoo!

Handling:
Det är snart jul och den småkriminella Bernandas kör in i Norge med en förseglad last. Men kontakten som ska ta emot lasten dyker aldrig upp. När Bernandas förstår vad det är han smugglat över gränsen grips han av panik och inser att han måste återvända till Litauen så snart han kan.

I en villa i Sarpsborg hittas läraren Viggo Holm brutalt knivmördad och kriminalkommissarie Anton Brekke kallas in. Till en början har han svårt att hitta motiv till mordet, men det uppdagas snart att läraren inte var så oskyldig som han verkade.

Samtidigt som Brekke och kollegan Magnus Torp börjar se samband mellan mordet och östeuropeiska maffian kämpar en desperat Bernandas för att ta sig ur den fälla han fastnat i.

Tävlingsregler
– Vilken har varit årets bästa bok enligt dig? Motivera kort ditt svar och glöm ej att ange en giltig e-postadress.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS MAMMASVARDAG OCH NINA C!

21 reaktioner till “Julkalendern 2017 – Lucka 17

 1. Dan Browns Begynnelse måste jag nog säga.
  Den är invecklad, spännande och oförutsägbar till viss del.
  Älskar alla gåtor och sånt som alltid finns i hans böcker.
  Ingen bok jag kan läsa när jag är dålig för hjärnan behöver vara aktiv, haha, men däremellan när hjärnan är pigg så är boken jättebra!
  Den utmanar läsaren och man får tänka mycket.
  Önskar dig en härlig tredje advent!

 2. Kanske lite löjligt men jag gillade faktiskt senaste delen i Milleniumserien av David Lagerkrantz.

 3. Jag har gått från att ha slukat böcker till att få kämpa med varje ord jag läser. Glömmer, tappar koncentrationen och mister orken snabbt. Sjukdomen ME berövar mycket i livet och en av de viktigaste saker är att få tillbaka är orken att läsa. Jag är på G och har under hösten lyckats läsa två böcker. Camilla Läckbergs HÄXAN är den första boken jag orkat läsa på två år och den kickade igång mig så nu har jag precis öppnat min tredje bok. HÄXAN fångade mig från första stund. Spännande med både mord och kärlek men också med ett viktigt budskap om främlingsfientlighet.

 4. Eli Åhman Owetz En sommar på luffen var riktigt underhållande, fast jag egentligen mest gillar deckare.

 5. Den bästa boken jag läst i år är nog Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt av Gail Honeyman. Rekommenderas!

 6. En bok jag gav till min dotter som hon tyckte var jättebra som vi läste tillsammans och tyckte var bästa ungdomsboken i år 2017 var Ulf Stark och Linda Bondestam: ”Djur som ingen sett utom vi” =En absurd, rolig och existentiellt utmanande bilderbok och den fick även Nordiska Rådets barnlitteraturpris som bilderbokspriset Snöbollen. (Rolig även för vuxna.)

 7. Avgudar böckerna om the hungergames även om det inte är en ny bok serie, en måste säga att handbok för superhjältar är en super bok 🙂

 8. Svårt att välja, men tror ändå att den bästa bok jag läst under året är Miraklet av Emma Donoghue.

 9. Yuko av Jenny Milewski. För jag gillar japan och deras kultur men att den samtidigt utspelar sig i sverige. och för karaktären är ungefär lika gammal som mig så känner igen sig i mycket. väldig bra och spännande bok

 10. Häxan av Camill Läckberg har jag precis avslutat. Jag gillar hennes böcker då jag lätt blir fast i boken och inte kan sluta läsa. Det är lätt att följa med i hennes berättelser och många gånger kan jag tänka vad hon vill säga mellan raderna. Mord och kärlek i en härlig blandning.

 11. Här precis börjat på hans Rosings bok, hur jag lärde mig förstå världen, och den här helt klart potential att bli den bästa i år!

 12. Hmm Älskade Emelie Schepps nya, hela serien är fantastisk, så sprang och köpte den nya som släpptes direkt 😀

 13. Så svårt men jag tror jag får säga Astrid Lindgrens ”Räven och Tomten” så här i juletider. Fina bilder och mysig berättelse. Passar mig bra nu inför jul och därför så väljer jag den!

 14. Än så länge iår har jag inte läst någon bok mer än barnböcker såsom klass 1b.

 15. Jag måste säga, hjärtat är bara en muskel. Det var en gripande bok som jag aldrig glömmer!

 16. Tror jag väljer ”Boken om Mademoiselle Oiseau”. Den första i en serie om tre böcker. Egentligen för barn, men jag hade läst så mycket bra om dessa böcker. Blev nyfiken och lyssnade på ljudböckerna.
  Annorlunda, tänkvärd, franskt, utanförskap, vänskap… Absolut värd att kika närmare på.

 17. Jag har nog inte läst så många nyutgivna böcker i år! Jag har inte läst mycket alls. Men Annabell var bra

 18. Gud vad svårt.. det finns ju så många bra böcker! Men en favorit under 2017 måste nog vara Pappas pojke av Emelie Shepp. Hon är inte bara fantastiskt trevlig som person, utan hennes böcker är så välskrivna att man verkligen lever sig in i dessa.

  Kram Sanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s