Julkalendern 2017 – Lucka 20

I dagens lucka hittar vi ett härligt ungdomsbokpaket från Gilla Böcker. En vinnare får hem Den här veckan är min av Ingrid Olsson, Karta för förälskade & andra vilsna av Johanna Lindbäck samt En rumpa att dö för av Nina E. Grøntvedt.

Tävlingsregler
– Vad bakar du helst inför julen? Pepparkakor? Lussekatter? Fruktkakor? Motivera kort ditt svar och glöm ej att ange en giltig e-postadress.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS MATS GOTTWALL!

38 reaktioner till “Julkalendern 2017 – Lucka 20

 1. Åh vilket härligt paket! Idag efter jobbet ska jag och mamma baka chokladbollar och knäck :) förra helgen gjorde jag och min pojkvän pepparkakshus!

 2. I min familj bakas alltid samma saker. Napoleonhattar, mjuk pepparkaka och lussebullar är det viktigaste. Samt några sorters julgodis ;)

 3. För några år sedan insåg jag att jag har en dold talang – att baka limpor och bröd. Därför bakar jag helst jullimpor, maltlimpa och bröd (får gärna innehålla frön och hackad aprikos och gojibär) – brukar ge dem till julklapp åt far-, mor- och svärföräldrar bland annat. Men gillar också att baka sötsaker till julen – pepparkakor är ett måste. Förutom det brukar jag testa på lite olika saker varje år och just i år lär det bli polkawhoppies och pepparkakskärleksmums. MUMS på den säger jag :)

 4. Pepparkakshus,mjukpepparkaka och pepparkakor med egen deg brukar jag baka, sen brukar jag få lite fika av mamma Lussekatter, Chokladgrottor och saffransskorpor. Tanken är att jag ska lära mig att baka lussekatter själv men är rätt bekvämt att mamma gör det ;)

 5. I år blir det regnbågsstuga i skogen med björnar, älgar, harar rådjur, skog, staket och lite annat runt omkring. Regnbågsstuga? Japp – regnbågens alla färger i stora svep över taket! En tribut till alla queers!

 6. Jag bakar helt klart helst lussekatter och pepparkakor inför julen. Tycker att de båda är jättegoda och så luktar det så gott i huset när det bakas.

 7. Saffransvaniljbullar är min favorit (men varning -det är svårt att nöja sig med bara en bit)

 8. Pepparkakor med hemmagjord deg. Och då inte med kryddan som heter pepparkakskrydda utan alla kryddor var för sig, kanel, kardemumma, ingefära och mald nejlika. Det blir mycket deg ca 3kg, och varje plåt blir ca 100g. Men det som är toppen är att degen håller länge i kylskåpet och man kan då baka ut efter åtgången. Och kan alltid servera ljumna pepparkakor till fika om man får besök.

 9. Saffrans Tekakor till juskinkan på julen – lite extra lyx och till det apotekets årgångs senap

 10. Jag brukar baka Mini pepparkakor har hittat 10 små pepparkaks formar som jag använder . varje pepparkaka blir som halva Lillfingret i storlek och jag använder dom som julgodis/Munsbitar samt dekorerar olika saker Tårta ris ala maltan enkelt och gott blir massor av mini pepparkakor av en deg och ingen lämnar för att den blir för stor eller spricker i flera småbitar eftersom en kaka ÄR en småbit

 11. Jag älskar ju att läsa ungdomsböcker så att vinna dessa böcker vore ju perfekt. Läser just nu Under odjurspälsen av Klara Krantz.
  Lussekatter är ju det jag bara måste baka till jul och jag har redan bakat två omgångar. En sats glutenfria och en sats gjorda på vetemjöl. Bullar med saffran och mandelmassa i har jag också bakat i år och de blev så goda

 12. Jag bakar lussebullar, pepparkakor, riskakor med apelsin & mint, en nöt-och russinkaka & massor av julgodis.

 13. Jag brukar baka lussebullar (alltså jag gör ”vanliga” bullar) med hackade mandlar och vit choklad på toppen! Det är det bästa tycker jag :)

 14. Pepparkakor, lussebullar och knäck hör julen till, så det brukar jag baka varje år. Jättegott och det uppskattas både av stora och små. En ny julfavorit är polkafudge. Supersmarrigt godis som jag varmt kan rekommendera.

 15. Pepparkakor är givet sen brukar det bli vad vi vill och i år har det blivit knäck och kokossaffranstoppar.
  Sen har jag ett recept på skumtomtefudge och det gillar vi alla i familjen, men jag vet inte om det blir några gjorda i år.

  cblomster69@gmail.com

 16. Pepparkakshus är det klart roligaste med barnen för de blir så glada över att få vara med och känna att de skapat något fint!

 17. Jag har en ny favorit jag bakar: vita pepparkaksbollar. Det är pepparkakor som mixas med mandelmassa och lite smör. Därefter doppar man dem i vit choklad. MUMS, smakar som pepparkaksdeg!

 18. Här hemma bakas det alltid pepparkakor, lussebullar och mjukpepparkaka. Ibland lyxar vi till det med lite julgodis som i år exemepelvis när vi har bakat knäck för första gången.

  Kram Sanna

 19. Jag bakar alltid chokladtryfflar av olika slag, favoriten är citron och lakritstryfflar, supergott!

 20. Jag bakar helst något NYTT jag aldrig provat förr. I år bli det en julig PAVLOVA med kanel, mandarincurd och granatäpple. Eget recept så hoppas att det blir bra:))

 21. Bakar gärna kola, det är enkelt och så himla gott! Passar utmärkt att ge bort också med fint omslagspapper och en söt liten burk ☺️

 22. Mjuk glutenfri pepparkaka och glutenfri vit kladdkaka med saffran. Hade inte jag och mannen varit glutenintoleranta hade vi bakat lussekatter och pepparkakor. I sin vanliga form.

 23. Struvor – enda gången på året jag gör dem för de är krångliga att göra och då gör jag och min lilla mamma dem tillsammans för det är bra att vara 2 när det är bökigt men resultatet blir supergott och juligt

 24. Förutom julgodis så bakar vi alltid pepparkakor för det är så roligt när barnen kan vara med.

 25. Kanelhjärtan med smak av vanilj. För mig är det jul eftersom det är en kaka vi alltid haft hemma sedan jag var liten!

 26. Jag bakar helst finska julstjärnor med plommon i mitten! De är ett måste på julbordet ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s