Lou: Dagboksdagar av Julien Neel

12-åriga Lou bor med sin mamma och de står varandra mycket nära! I Lous värld finns också en katt med många namn, en prövande mormor, en räddare i nöden i form av Gino – världens bästa pizzabagare. Och förutom Tristan, som Lous hjärta brinner för och mammas nya kärlek Richard finns också Mina – som är Lous bästa vän. Tillsammans lämnar de barbiedockornas magi bakom sig för att upptäcka allt som hör tonåren till. Allt detta och mycket mer ritar och berättar Lou själv om i sin nya dagbok.

Maj månad bestod bara av seriealbumsläsning och detta blev nummer 3 av 3. Jag hade bara hört lite grann om Lou! tidigare men när jag hittade första albumet på biblioteket kunde jag inte låta bli att låna hem. Om inte annat såg det väldigt somrigt och lättsam ut – precis vad jag behövde just då.

Illustrationerna tycker jag är bra. De är liksom enkla på något vis men samtidigt fina och detaljrika. Det är mycket färger, vilket jag uppskattar, och vissa karaktärer har fått ganska speciella utseenden, t.ex Lous mamma. Det blir helt enkelt roligt att följa Lou och allt hon och hennes mamma hittar på.

Jag ser fram emot att läsa fler böcker i den här serien och som tur är så finns det ett par stycken.

Mitt betyg: 4/5

Författare: Julien Neel
Serie: Lou #1
Utgivningsår: 2009
Förlag: Wibom Books
Utläst: 22 maj 2018
Finns hos: Adlibris | Bokus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s