Det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan

Polly hade allt: jobb, bostad och pojkvän. En konkurs senare är hon alldeles ensam och när hon flyttar till ett rum ovanpå ett nedlagt bageri i en fiskeby återupptar hon sitt största intresse. Snart sprids doften av hennes nybakade bröd över strandpromenaden. Givmilt delar hon det med en skadad lunnefågelunge och de nyfunna vännerna, fiskaren Tarnie och hans besättning. Pollys buttra hyresvärdinna driver ortens bageri, men hennes bröd blir sämre för varje år som går, och hon känner sig hotad när allt fler föredrar Pollys bröd. Fast besluten att nå dit hon vill utan att trampa på någons tår tar Polly små men lyckosamma steg framåt. Och när hon får kontakt med den hemlighetsfulle biodlaren Huck och hans stormrike vän Reuben tar ett nytt kapitel i hennes liv sin början.

Mount Polbearne är en väldigt liten ö som binds samman av en liten väg till fastlandet. Däremot existerar inte vägen när tidvattnet rullar in utan då får invånarna förlita sig antingen på båttrafiken eller vänta till dagen efter. Det kanske är lite klyschigt men man märker snabbt vilken typ av människor som bor där. De är lite rädda för förändring, nya människor och att deras paradis ska bli förstört. Dock av en god anledning.

När det gäller karaktärerna bjuds vi på det mesta. En het fiskare vid namn Tarnie, en butter mrs Manse som det tar oerhört lång tid att komma under skinnet på, den kaxiga Reuben från staterna och hans kompis, biodlaren Huckle som egentligen inte riktigt vet vart han hör hemma. Jag tycker det är roligt att det är så många olika typer av karaktärer och man kan förmodligen liknas vid någon av dem.

Det här var en otroligt mysig historia där det inte var svårt att måla upp miljöer och karaktärer. Jag gillar Colgans sätt att skriva, jag gillar uppläsarens (Kerstin Andersson) sätt att läsa och jag kommer definitivt läsa mer av författaren. Det enda som störde mig lite, lite grann var Pollys handlingar emellanåt. Känslor som viftas bort, envisheten mellan henne och Huckle mot slutet och sedan även hemlighetsmakeriet kring Kerensa och Reuben. Kerensa verkade nästan skämmas över det hela, vilket jag finner lite konstigt.

Hur som helst, läs boken om ni inte redan har gjort det!

Mitt betyg: 4/5

Författare: Jenny Colgan
Uppläsare: Kerstin Andersson
Serie: Polly Waterford #1
Utgivningsår: 2016
Förlag: Massolit Förlag
Lyssnat färdigt: 2 juni 2018
Finns hos: Adlibris | Bokus

2 reaktioner till “Det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s