Ett monster med snurrig päls av Rikard Ask

Ett monster med snurrig päls har fått ont i magen. Vad hjälper? Kanske ett pulver eller medicin? Men i badrumsskåpet finns bara två bin. Magont kan häxan fixa, hon kan pulver, trolla och trixa.

Ungefär samtidigt som den här lästes läste jag även Den vindlande vägen och lilla grodan av samma illustratör, Jutta Falkengren. Jag tycker dock att de två böckerna har väldigt olika stilar. Medan den föregående boken ibland kändes färgrik och barnslig på ett bra sätt känns denna nästan mörk och gotisk. Jag trodde faktiskt inte att vår snart 4-åring skulle uppskatta den men det gjorde han och även 2-åringen vill titta i den emellanåt. Tji fick jag!

Illustrationerna är egentligen ganska enkla och med få detaljer men tekniken gör att det blir lite ”blurrigt”, lite för mycket stundtals. Färgerna i den här boken är mörkare än i den förra men det passar också bra i berättelsen. Därför känns det också som att den här boken kanske riktar sig till en något äldre målgrupp än boken om grodan.

Det är alltid svårt att recensera barnböcker för det jag tycker, tycker inte mina barn. Det är ändå till större delen barnen som ska läsa böckerna och därför är egentligen deras åsikt viktigare. Ja, denna hamnar inte bland mina favoriter i alla fall men barnen uppskattade den mer än jag så prova er fram.

Tack till Willa Holma Förlag för recensionsexemplar!

Mitt betyg: 2/5

Författare: Rikard Ask
Illustratör: Jutta Falkengren
Utgivningsår: 2013
Förlag: Willa Holma Förlag
Utläst: 1 november 2018
Finns hos: Adlibris | Bokus

En reaktion till “Ett monster med snurrig päls av Rikard Ask

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s