Ett högre syfte av Malin Thunberg Schunke

Under en exklusiv svensexa på den franska rivieran hamnar den svenske medborgaren Amir Yasin mitt i ett blodigt attentat och blir frihetsberövad, misstänkt för mord. Efter flera terrordåd har stämningen hårdnat i Europa, och den ärelystne domaren Philippe Duvernoy driver den franska brottsutredningen med järnhand.

Jakten på attentatsmännen spänner över flera länder, och i Haag blir den svenska åklagaren Esther Edh och hennes färgstarka italienska chef Fabia Moretti engagerade i fallet. Vem är Amir Yasin och vad hände egentligen i baren i Juan-les-Pins? Det komplicerade ärendet präglas snart av maktspel och nationellt revirtänkande.

Isolerad från sin familj i Stockholm kämpar Amir Yasin förtvivlat för upprättelse, men framför allt för att överleva i Fleury-Mérogis, ett av Europas största och mest brutala fängelser.

När jag tog tag i den här boken förväntade jag mig egentligen ingenting men det tog inte många minuter innan jag fastnade. Hur något så oskyldigt som en svensexa kan sluta med att en blir misstänkt för mord känns ju helt bedrövligt men i dagens samhälle kan allt hända, känns det som. Amir porträtteras som vilken kille som helst. Han har en sambo och ett barn hemma i Sverige när han åker på svensexa i Frankrike och allt förvandlas till en mardröm. De tre vännerna han hade med sig reagerar alla på olika sätt när Amir grips misstänkt för mord och terrorism men åtminstone en gör allt för att hjälpa Amir ur trasslet. På grund av misstankarna mot Amir sitter han isolerad och får inte prata med sina nära. Dessutom sitter han i ett av Europas mest brutala fängelser, vilket förmodligen hade knäckt vem som helst.

Förutom Amir har vi de två huvudpersonerna Esther Edh, som är åklagare, och Fabia Moretti som är Esthers chef. Esther gjorde inget särskilt intryck på mig men kanske kan växa till sig i senare delar av serien men Fabia, däremot, verkar väldigt spännande och jag ser fram emot att läsa mer om henne. Givetvis dök det upp ett gäng andra karaktärer också och för min del kändes det som en bra blandning av karaktärer. Det kändes som att det fanns en tanke bakom var och en, något man inte alltid upplever när man läser en bok.

Att följa en rättsprocess i ett annat land är alltid spännande och intressant. Författaren har skrivit trovärdigt och skickligt och dessutom förklarat de delar som kräver förklaring utan att skriva läsaren på näsan. Jag ser verkligen fram emot del två i den här serien!

Mitt betyg: 4/5

Författare: Malin Thunberg Schunke
Serie: Esther Edh och Fabia Moretti #1
Utgivningsår: 2019
Förlag: Piratförlaget
Utläst: 11 september 2019
Finns hos: Adlibris | Bokus

3 reaktioner till “Ett högre syfte av Malin Thunberg Schunke

  1. Pingback: Ett högre syfte av Malin Thunberg Schunke | Lottens Bokblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s