Sagan av Sanna Borell

Här får vi möta en flicka som i sin röda klänning och korg i handen går ut i skogen. När hon kommit en bit stöter hon på ett problem, en varg, och när hon äntligen verkar ha lyckats ta sig ur knipan hopar sig problemen i stället. Till slut kommer en oväntad hjälte in i bilden och allt löser sig. Eller?

Den här boken dök upp hemma hos oss för ett tag sedan och jag var då väldigt nyfiken på den. Det jag hade hört om den var att den skulle innehålla referenser från bland annat Rödluvan och Alice i underlandet. Spännande!

Mina första tankar var att boken nog riktade sig lite högre upp i åldrarna än 3 år. Både Adlibris och Bokus hade satt 3-6 år, likaså förlaget självt. Jag tycker att boken bestod av vissa delar som helt enkelt inte lämpade sig för treåringar, och ibland inte heller sexåringar. Mina barn förstod inte humorn och ironin i berättelsen, vilket gjorde att syftet med den lite försvann.

Illustrationerna i boken var relativt enkla och hade till viss del intressanta detaljer för barnen att lägga märke till. Jag tycker dock att även illustrationerna vänder sig till lite äldre barn.

Boken rymmer mycket, allt från humor till spänning, och jag som vuxen kan uppskatta delar av det. Att de har moderniserat gamla, klassiska sagor tycker jag också om. Det är inte första gången jag läser en sådan typ av berättelse. Barnen var inte så intresserade dock och därför blir det nog inte heller att vi läser om den. Jag kan dock tänka mig att den skulle kunna passa som diskussionsunderlag för de äldre barnen.

Tack till Opal Bokförlag för recensionsexemplaret!

Författare: Sanna Borell
Illustratör: Sanna Borell
Utgivningsår: 2020
Förlag: Opal Förlag
Finns hos: Adlibris | Bokus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s