Julkalendern 2020 – Lucka 17

I dagens lucka möts vi av feelgood. Det är Lind & Co som sponsrar med ett exemplar av ”Höst vid Sommen” av Camilla Dahlson.

Om boken:
Vanja har varit journalist på dagstidningen i många, många år när förändringens vindar inte bara kommer i kapp utan rent av blåser omkull henne. Börja jobba digitalt eller bli uppsagd är beskedet från cheferna och Vanjas värld sätts i gungning. Inte heller på hemmafronten finns det stöd eller tröst, Vanjas man Per är helt upptagen av sociala medier och att hänga på krogen med sina betydligt yngre kollegor. Vanja packar en väska och kör till Svalarps gårds bed & breakfast för att få tid att tänka och fatta ett beslut om jobbet.

Väl där visar det sig att gården har ytterligare en besökare, en författare som skriver på sin kommande

Tävlingsregler
– Vad bakar du helst inför julen? Motivera kort ditt svar i en kommentar till det här inlägget och glöm ej att ange en giltig e-postadress.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS ANDREAS!

52 reaktioner till “Julkalendern 2020 – Lucka 17

 1. Jag bakar helst lussekatter, lussebullar, saffrans sockerkaka, saffrans kladdkaka. Det är alltid gott till jul och alla i min familj älskar det. Och det som blir över tar jag med mig till jobbet och bjuder våra brukare på. Jag jobbar som undersköterska på ett äldreboende och det uppskattas alltid av våra brukare att bli bjudna på nåt gott och hembakat

 2. Jag är ju väldigt traditionell och bakar helst pepparkakor. Det är så simpelt att stå hela familjen tillsammans och baka.

 3. Jag bakar helst saffransbullar med mandelmassa och russin. Mums! De brukar gå åt snabbt då både jag och mina familjemedlemmar älskar dem!

  1. Jag bakar hellst kakemenn och snickerskaka det är nått jag gjort sen tidiga tonåren

 4. Pepparkakor,kan inte leva utan! Men också kolasnittar med smak av saffran! Älskar saffran men saknar tålamod att göra lussebullar

 5. Jag bakar helst pepparkakor tillsammans med barnen. Vi älskar att dekorera dem fint och skpda våra verk. Vi gör fina till varandra.

 6. Systrarna Eismanns vörtbrödstekakor! Måste prövas, de är fantastiskt goda!

 7. Jag bakar te kakor med saffran och russin i som blir supergoda till julskinkan och apotekets smaksatta senap. Mina jultekakor behöver inte skäras smula utan är lätta att ta använda och äta.

 8. Jag bakar helst pepparkakor, då kan man passa på och äta lite pepparkaksdeg också ;)

 9. Pepparkakshus av egengjord pepparkaksdeg, det är alltid lika gott och roligt. Sen är ju även saffranslängder ett stående inslag runt jul.

 10. En gång om året bakar jag struvor och rullrån och det är till jul. Sedan tre sorters mördegskakor. och så bakar vi grovt och fint bröd. Det grova är till skinkan, Mums!

 11. Saffransbullar med vaniljfyllning! Såå gott till adventskaffet eller den dagliga kvällsglöggen 😅👍🏼 Har gjort fyrdubbel sats och fyllt upp frysboxen 😄

 12. Jag är väl ingen bagarmästare direkt, men inför jul åker förklädet på och det brukar bli både pepparkakor och lussekatter faktiskt, efter mormors recept. Båda sorterna är för mig en självklarhet inför julen och bakar man rejält kan man ju unna sig gofika åtminstone hela december ut. Ljuvligt juligt!

 13. Mjuk pepparkaka med lingon. Är bortskämd och får kakor av mamma som gillar att baka. Hennes parisare/franska våfflor ska jag njuta av i jul.

 14. Jag bakar ju massor men pepparkakor är lite extra kul- många olika former och vi gör någon plåt med minisar man kan knapra på när vi tittar på Julfilmer :)

 15. Lussekatter (eller någon god bulle) är ett måste. Sedan traditionella julkakor som pepparkakor, stenhammarkakor, kolasnittar med ingefära, chokladbollar, m.m. Det blir inte så mycket bakat i år. Annars brukar vi bjuda våra föräldrar på julbakshelg runt 1:a advent eller så. En riktig trevlig tradition som vi saknar detta speciella år.

 16. Pepparkakor är ett måste. Ibland blir det mjuk pepparkaka också efter ett gammalt recept med bl a lingon i – mums!

 17. Jag bakar helst mandelmusslor som vi äter med vispad grädde och skogshallon från frysen eller hjortronsylt.
  Min man har tagit över att baka fruktkakan.

 18. Saffranskaka gillar vi mest här i huset och inte att förglömma dotterns bullar med saffran och mandelmassa.

 19. Älskar julbak! Bakar lussekatter och pepparkakor till advent så man kan njuta av det hela december, så smidigt att ha i frysen för att snabbt kunna lösa lite julstämning! Egentligen är båda så goda att man borde äta året runt men bara dofterna när de kommer ut ur ugnen ger mig julkänslor.

 20. jag älskar att baka så här bakas det både vörtbröd,små kakor, och denna julen har jag gjort en egen sötost som blev riktigt kalasgod
  i morron ska jag baka kanelknyten

 21. Jag bakar helst lussekatter. I år ska vi även testa på att göra lite julgodis som t.ex. Rocky road.

 22. Har som tradition att baka julmustbröd. Hela familjen älskar detta och det bakas bara till julen

 23. Ett måste är att koka julkola. Problemet är att den tar slut väldigt snabbt och jag vill helst inte att någon ut den övriga familjen ska smaka så de förstår hur god den är!🙈

 24. Lussekatter och pepparkakor! De sistnämnda med hemligt recept och superbra resultat varje år ^^

 25. Kavring! Min mamma brukar göra en engelsk fruktkaka som är supergod, så den tänkte jag försöka mig på något år med:)

 26. Saffransgifflar med vit choklad. För mig är det tradition sedan ett par år tillbaka att stå och pyssla med dem under första Advent. En av decembers absoluta höjdpunkter, att knåda, jäsa, kavla och rulla, fylla med massor av vit choklad och toppa med pärlsocker.

 27. Kolor och då helst saffranskola.
  Så gott, försvinnande gott! Mums, ingen jul utan kola!

 28. Jag gillar allra helst att baka lite udda saker, och gärna nya recept med godsaker som jag inte bakat förut. I år har det inte blivit så mycket bakning ännu, men jag hoppas fortfarande hinna med lite innan jul. Men vi har ibland annat bakat fudge för första gången och de blev faktiskt riktigt bra.

  Kram Sanna
  mammasvardag@hotmail.com

 29. Lussekatter – för att de helt enkelt är godast. Numera endast glutenfria.

 30. Om det bara ska bakas en sak så får det bli saffranskaka. Smaken av saffran är ju så god och det finns inga bra att köpa i affären! Sedan kommer pepparkakor men eftersom man kan köpa helt ok pepparkakor är inte de första valet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s