Julkalendern 2020 – Lucka 19

Nu är det dags för den nittonde luckan och det är inte mycket kvar av årets julkalender! Imorgon har vi redan fjärde advent så julafton närmar sig med stormsteg. I dagens lucka står Bokfabriken som sponsorer och denna gång kan ni vinna boken ”Försvararen” av Anna Karolina – en spänningsroman som dessutom utspelar sig i juletid.

Om boken:
Det är julafton när Jasmine Moretti yttrar de ödesdigra orden till sin tvillingbror Nicolas. Han viftar bort henne, och tillsammans firar de av julen inne på pubens toalett med ett par linor kokain, och fortsätter festen tills de däckar hemma i Jasmines soffa. Bara en av dem vaknar igen.

Den uppsagda polisen Ebba Tapper väcks av ett envist knackande på dörren och släpar sig ut till hallen. I trapphuset står den beryktade advokaten Angela Köhler som just tagit sig an en medialt uppmärksammad klient. Hon behöver Ebbas hjälp och godtar inte ett nej. Plötsligt är Ebba biträdande jurist i Sveriges just nu hetaste mordutredning.

Brutalt kastas hon in i fallet och tvingas konfrontera både sina tidigare kollegor och orsaken till varför de frös ut henne. Det blir en maktkamp där bägge sidor vill vinna. Men frågan är vem som vill det mest.

Tävlingsregler
– Varför ska just du vinna denna bok? Motivera kort ditt svar i en kommentar till det här inlägget och glöm ej att ange en giltig e-postadress.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS CHARLOTTA!

46 reaktioner till “Julkalendern 2020 – Lucka 19

 1. Jag jobbar som undersköterska på ett äldreboende och just nu har vi det tufft. Ingen av oss vet vad som kommer hända. Kommer vi få Corona till jobbet eller kommer vi klara oss. Alla är vi rädda och oroliga och det är inte samma glädje på jobbet som tidigare. Det är svårt att koppla av och släppa tankarna på allt det jobbiga. Därför skulle jag behöva få skämma bort mig själv med en bra bok att kunna slappna av med efter en lång arbetsdag och släppa tankarna på allt det jobbiga för en stund

 2. Jag har badat i medicinsk litteratur i sex år nu och inte hunnit med att läsa annat. När jag i början av sommaren började som AT-läkare, härjade covid-19 för fullt, så det blev inte tal om någon semester med en härlig boktrave på stranden då inte. Nu till jul ska jag ändå ha en liten ledighet och då skulle jag så hjärtans gärna vilja koppla av med det bästa jag vet; en spänningsroman. Är väldigt nyfiken på just denna då den ligger så rätt i tiden!

 3. Gör inte si, men mycket så
  och inga resor till främmande länder.
  Är det så konstigt att man vill läsa?
  Det är ju i böckerna allting numera händer!

 4. Behöver sällskap av en bra bok när jag tvingas till vila pga sjukdom.
  Finns inget bättre sällskap just då än en spännande bok.

 5. Behöver lite spänning att läsa i dessa märkliga tider.
  Tror att Ebba Tapper kan skingra mina tankar.

 6. Jag Har Så länge jag kan minnas gillat att läsa deckare och när jag var liten runt 11 års åldern hade jag inte fått ta med mig så många böcker på semestern som jag velat. Jag hade därmed läst ut alla. Då skulle jag få gå till camping butiken och välja en ny och valde då en som hete STRYPAREN 😂😂

 7. Det är en bok jag helt har missat. Och då har jag förbrukat 120 böcker än så länge i år

 8. Jag skulle behöva läsa något och för en stund leva mig in i en annan värld, välbehövligt efter ett tungt år. Denna bok verkar spännande och kan nog göra jobbet.

 9. Snart börjar min julledigt o jag har inget att läsa. Så hade ju varit toppen om jag vann!

 10. Tillhör tre riskgrupper. instängd sedan i mars och åker inte ens och handlar själv. Vad man ska göra av kvällarna efter jobbet är ibland en gåta – men jag älskar böcker och behöver böcker!!

 11. Perfekt julklapp till mig själv när jag äntligen får lite julledigt från jobbet inom sjukvården.

 12. Den hör boken tillhör inte det jag vanligen läser men det låter riktigt spännande! Och ibland måste man ju faktiskt testa något nytt.

 13. Kommer flytta i början av nästa år och kommer då varken ha internet eller tv så böcker är nått som slukas i vår

 14. Livet är grått och stilla,
  smitta på demensboendet är inte skoj.
  Jag får inte med gubbvännen chilla,
  Corona är tidernas ploj.
  Det blir nog en ensam jul
  så en spännande bok vore kul!

 15. Finns inget bättre under julledigheten att krypa upp i soffan med en bra bok.

 16. För att jag fyllde år igår och kunde inte fira pga den jävla pandemin.. =(

 17. För att jag och min mor brukar utbyta spännande deckare även under pandemin. Något som gör att vi glömmer bort rådande omständigheter bara en liten stund.

 18. Åh den låter så spännande att jag bara vill sluka den direkt. Vilken juldeckare och jag som tycker att deckare är så spännande att läsa!

 19. Älskar böcker och denna låter så otroligt spännande. Dessutom passar den så bra nu när det är jul och utspelar sig med början på julafton!

 20. Jag vill vinna boken för just den har jag länge velat läsa men ännu inte köpt den. Sen är jag förstås en boknörd som älskar att läsa böcker. Boken ger jag vidare till min mamma när jag har läst den som sitter mycket inomhus nu i Corona tider så då passar det bra att ge henne en spännande bok! Jag håller tummarna nu 😃🙏

 21. För att jag vill ge boken i present till min pappa som älskar deckare och just nu bara sitter hemma hela tiden.

 22. En ny författare för mig. Vill gärna läsa den. Jag är nyfiken på den.

 23. Det låter som en riktigt spännande bok helt i min smak. Det vore därför underbart att få byta ut kurslitteraturen emot något roligare att lusläsa nu under jul.

  Kram Sanna

 24. jag är helt boklös just nu och hoppas få läsa nåt som jag inte käst innan
  så hoppas på turen nu innan julen

 25. När jag jobbat en hel dag kommit hem, ätit middag myst med barnen och bäddat ner alla fyra, kastar jag mig i säng för läsa en bra bok. Mitt förråd börjar sina och kriminalromaner är bland det bästa jag vet.

 26. Jag letar ofta efter för mig, nya författare, som kan skriva både underhållande och spännande böcker. gärna lite kluriga där slutet inte är givet. Hade varit kul att få läsa denna

 27. Boken verkar otroligt spännande. Och det är något som behövs för en rejäl återhämtning i jul. En spännande bok som hållet mig fast i den annars stressfulla vardagen.

 28. Den här boken står på önskelistan så jag vinner den gärna. Spänning brukar vara ett säkert kort.

 29. Ge min älskade en fin bok som tidsfördriv nu när hon får avsluta året på sjukhus.

 30. Då jag snart fyller år (22/12) kanske jag denna fina bok får.
  Så jag kan läsa en bra bok i juldagarna

 31. MUMS EN RIKTIG GODBIT ATT SÄTTA TÄNDERNA OCH LÄSÖGONA I. Lagomt till jul och början på januari blir det många lugna dagar och önskar lite läsglädje att avnjuta i läsfotöljen.

 32. Som lärarvikarie i coronatider det mycket tågpendlande för mig kan bli,
  så därför vill jag i tanken resa bort och i en bok sätta näsan i.
  Särskilt denna spännande bok verkar få mina fingrar att få kli.

 33. Låter spännande och skulle verkligen vilja sluta detta jobbiga år med lite mer positiva saker som en härlig bok som vinst :)

 34. Helt klart en bok i min smak, älskar spänningsromaner. Boken låter riktigt bra!

 35. Jag behöver verkligen en riktigt bra och spännande bok för ruggiga vinterdagar! ”Försvararen” hade varit helt perfekt!

 36. Skulle faktiskt den själv vilja läsa
  Så att vinna den vore fint.
  Tror även att käresta och käresta kvinna den också vill läsa.
  Så det hade varit toppen att den hem i brevlådan få

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s