Mitt (inte så) perfekta liv av Sophie Kinsella

Enligt Instagram lever Kate Brenner verkligen det perfekta livet, med en våning i London, en glamourös karriär i PR-branschen och dagliga äventyr. Fast det är inte riktigt sanningen …

I verkligheten hyr Kate Brenner ett pyttelitet rum utan plats för kläder, pendlar långväga till sitt otacksamma assistentjobb och livet hon visar upp på sociala medier är inte hennes eget. Men det kan ju bli, någon gång. Eller?

En dag händer det värsta tänkbara: Demeter, Katies omåttligt lyckade chef, ger henne sparken. Katie tvingas lämna London och återvända till sina föräldrars gård på landsbygden. Väl där bestämmer hon sig för att börja om på nytt och använda sitt PR-sinne till att hjälpa föräldrarna förvandla gården till en lyxcamping för stressade stadsbor som behöver en paus. Idén blir en succé, affärerna går strålande och Katie börjar faktiskt trivas med livet igen – fram tills den dag då en oväntad gäst checkar in: hennes gamla chef Demeter.

Det var verkligen länge sedan jag läste en bok av Sophie Kinsella, eller Madeleine Wickham som hon egentligen heter. När jag gick igenom bokhyllan och skrev upp alla olästa böcker fick jag dock ett sug att läsa något av henne och det landade i den här boken. En bok som jag dessutom fått signerad av henne på Bokmässan för några år sedan. 

Det jag har med mig sedan Kinsellas tidigare böcker är att de är fulla av humor, kärlekstrassel och karriärssnack. Det finns till viss del även i den här boken men jag saknar en del humor. Det kan ju vara så att jag har ”växt” ifrån den här typen av böcker men jag vill inte gärna tro det. Kinsella var ändå en favorit under så många år. Överlag följer boken i alla fall ungefär samma struktur som jag är van vid och vi får följa Kate som lever ett helt annat liv än det hon visar utåt på Instagram. Att hon blir av med jobbet tvingar henne dock att tänka om och tänka nytt, ta vara på det hon har i stället för att gräma sig över det hon inte har. Det här är något som känns aktuellt i samhället. Många lever med en polerad yta och gör allt för att inte visa sina misslyckanden. På det sättet var det befriande att läsa om vad som hände Kate, och hur hon tog sig vidare i livet. Kate är också en väldigt lätt karaktär att tycka om och känna med. Hon är som en kompis.

Givetvis hade vi en gnutta kärlek i boken också. Jag fastnar inte omedelbart för Alex, men jag förstår vad det är som gör att Kate gör det. Det är mycket förvirring och missförstånd såklart men samtidigt en charmig berättelse. Förutom detta tyckte jag mycket om relationen mellan Kate och Demeter, som verkligen utvecklades och blommade. Vi fick se en helt annan sida av Demeter till slut och det är också något viktigt att ha med sig. Allt är inte alltid som det ser ut att vara, men det är lätt att döma någon på förhand. 

Jag är glad att jag plockade upp den här boken och fick ändå mersmak av Sophie Kinsella. Jag har ett par olästa i bokhyllan så det är kanske dags att ta tag i dem nu? 

Mitt betyg: 3/5

Författare: Sophie Kinsella
Utgivningsår: 2017
Förlag: Printz Publishing
Utläst: 27 februari 2021
Finns hos: Adlibris | Bokus

Andra som bloggat om boken:
Hannas Hylla | Maddes Bokblogg | Enligt O | Läsfåtöljens Bokblogg | Fiktiviteter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s