Illuminae av Amie Kaufman och Jay Kristoff

This morning, Kady thought breaking up with Ezra was the hardest thing she’d have to do. This afternoon, her planet was invaded.

The year is 2575, and two rival mega-corporations are at war over a planet that’s little more than a speck at the edge of the universe. Now with enemy fire raining down on them, Kady and Ezra — who are barely even talking to each other—are forced to evacuate with a hostile warship in hot pursuit.

But their problems are just getting started. A plague has broken out and is mutating with terrifying results; the fleet’s AI may actually be their enemy; and nobody in charge will say what’s really going on. As Kady hacks into a web of data to find the truth, it’s clear the only person who can help her is the ex-boyfriend she swore she’d never speak to again.

Den här boken har ju verkligen blivit uppmärksammad och jag har varit nyfiken på den enda sedan den kom ut. Ibland tar det lite tid dock så först nu tog jag tag i den och ja, den var inte riktigt som jag hade väntat mig.

Jag hade hört att boken skulle innehålla en hel del olika dokument, rapporter och så vidare men jag trodde inte att HELA boken skulle bestå av dem. Det var kommunikationsmeddelanden, olika hemligstämplade dokument, intervjuer, chatmeddelanden och så vidare. På grund av detta var boken givetvis snabbläst men jag hade svårt att komma in i berättelsen och få någon som helst känsla för karaktärerna. I min hjärna var de bara två olika dokument. Det var först mot slutet jag började känna med dem, men det ska inte behöva ta så lång tid. Boken är definitivt unik i sin utformning, men det var inget som föll mig i smaken alls.

Världsbygget och historien i sig var riktigt spännande och jag hade förmodligen slukat hela historien på en gång om det hade varit skrivet annorlunda. Jag vill kunna lära känna karaktärerna ganska omgående men i stället upplevde jag boken tråkig och hade det inte varit för att jag alltid avslutar alla böcker hade jag nog lagt denna i från mig. Slutet på boken gav dock mersmak men just nu vet jag inte om jag orkar med att läsa två böcker till som är skrivna på det här sättet.

Mitt betyg: 2/5

Författare: Amie Kaufman och Jay Kristoff
Serie: The Illuminae Files #1
Utgivningsår: 2015
Förlag: Knopf Books
Läst färdigt: 1 mars 2021
Finns hos: Adlibris | Bokus | The Book Depository

Andra som bloggat om boken:
Bokugglor | Ewelinas Bokblogg | Fiktiviteter | Carolina läser… | Iheartfantasy

En reaktion till “Illuminae av Amie Kaufman och Jay Kristoff

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s