Sommarmöten av Emily Henry

Omslag_Sommarmoten_HU-scaled (1)Poppy och Alex. Alex och Poppy. De har egentligen ingenting gemensamt. Hon är impulsiv, han är jordnära. Hon har en omättlig reslust, han föredrar att stanna hemma med en bok. Och ändå, av en lycklig slump, har de varit bästa vänner ända sedan de gick på college. Under hela den tiden har de bott på olika ställen, hon i New York, han i deras lilla hemstad. Men varje år, i tio års tid, har de gjort en resa tillsammans, bara Poppy och Alex. Tills för två år sedan, när de förstörde allt. Och de har inte pratat sedan dess.

Poppy borde ha allt hon önskar, men hon har fastnat i gamla hjulspår. Hon inser att senast hon var verkligt lycklig var under den där olycksaliga sista resan med Alex. Så hon bestämmer sig för att övertala sin bästa kompis om att åka med henne på ännu en semesterresa. Mirakulöst nog tackar han ja.

Nu har hon en vecka på sig att lappa ihop deras vänskap. Om hon bara kan undvika elefanten i rummet som hela tiden har hotat deras utåt sett perfekta relation Vad kan gå fel?

Förra sommaren läste jag Emily Henrys Strandläsning, en bok som många hade rekommenderat och hypat upp. Jag var inte helt såld men jag tyckte bra om den och därför blev jag såklart väldigt nyfiken när jag såg att en ny bok skulle släppas.

Till att börja med gillar verkligen sättet som boken är uppbyggd på, det vill säga att vi får möta huvudkaraktärerna på ungefär samma sätt men genom åren. Det är återblickar till en semester för tio somrar sedan och så vidare samtidigt som vi får följa dem i nutid, när de försöker lappa ihop sin vänskap. Sakta men säkert får vi dels en bakgrund till deras historia och ett djup i karaktärerna och deras relation men samtidigt får vi bit för bit veta vad det var som hände på den där semestern för två år sedan. Tyvärr kände jag att jag inte kom karaktärerna så nära, kanske för att jag hade svårt att relatera till dem. Det gjorde dock inte så mycket för historien flöt på bra och jag var nyfiken på vad som skulle hända härnäst.

Eftersom boken utspelar sig på olika semestrar vännerna har gjort genom åren är det en perfekt bok för lediga sommardagar. Jag gillade att få följa med till de olika ställena och uppleva det de gjorde genom sidorna. Det var lätt läsning och jag kommer definitivt att läsa mer av författaren i framtiden.

Mitt betyg: 4/5

Författare: Emily Henry
Utgivningsår: 2021
Förlag: Lavender Lit
Utläst: 21 juli 2021
Finns hos: Adlibris | Bokus

Andra som bloggat om boken:
Hyllan

En reaktion till “Sommarmöten av Emily Henry

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s