Babbeldrottningen

Titel: Babbeldrottningen
Författare: Meg Cabot
Utgivningsår: 2008
Förlag: Norstedts Pocket

Handling:
Amerikanska Lizzie Nichols ska åka och besöka sin pojkvän Andrew i England men väl där inser hon att allt inte är som Andrew har sagt. Han arbetar t.ex som servitris och när det också visar sig att han fuskar med bidrag hämtar Lizzie sitt bagage och beger sig till sina vänner som bor och arbetar på ett slott i Frankrike under sommaren. På väg dit börjar hon berätta om alla sina problem och hemligheter för den främmande mannen som sitter bredvid henne men när hon sedan inser att han inte är så främmande blir det genast jobbigare. Hur ska hon klara sig ur detta?

Omdöme:
Innan jag lånade hem denna har jag läst lite här och var att den påminner om Sophie Kinsellas Shopaholic-serie och det kan jag faktiskt hålla med om. Jag kan också tillägga att den även har lite från samma författares ”Mina hemligheter”. Hur som helst gillar jag Cabots sätt att skriva, kapitelindelning och de härliga kommentarerna. Den var lättläst och det var nästan med ett leende på läpparna jag la ifrån mig den. Däremot var den väldigt förutsägbar och kanske lite smålöjlig emellanåt. Det blev liksom för mycket av det goda, eller hur man ska säga.

Jag tycker dock att denna kan bli ett tips inför semestern! Skön läsning vid poolen utomlands eller på gräsmattan hemma. Jag ska inom kort läsa fortsättningen på den också så får vi se vad jag tycker om den. Många har sagt att den ska vara bättre men som sagt, vi får se.

Mitt betyg: 3/5

4 reaktioner till “Babbeldrottningen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s