Tematrio – Världsböcker

Veckans tematrio handlar om världslitteratur och det är väl inte riktigt min starka sida. Inte förrän alldeles nyligen har jag letat mig mer och mer utanför Sveriges gränser och då har det varit inom Europa men nu snackar vi alltså om författare och böcker utanför Europa också. Av dessa anledningar kommer samtliga tre författare från USA.

– Först tänkte jag tipsa om Lisa Genova och då främst boken ”Sarahs andra halva”. Jag ska läsa hennes tidigare också som heter ”Fortfarande Alice” men jag har inte riktigt kommit så långt än.

– Mitt andra tips får bli Meg Cabot. Jag har än så länge bara hunnit läsa en bok av henne, Babbeldrottningen, men det blir garanterat fler och då inom kort. Hon har skrivit flera olika serier, bland annat En prinsessas dagbok-serien.

– Sist men inte minst tipsar jag om Holly Goldberg Sloan som nyligen kom ut med boken ”Aldrig släppa taget” på svenska. En riktigt bra debut om du frågar mig och jag ser fram emot att läsa mer av henne i framtiden.

4 reaktioner till “Tematrio – Världsböcker

  1. Menar du att du vill bli min brevvän? =) Mejla mig din adress då, så ska jag skriva!

  2. Tack för tipsen – det blev två reservationer på bibblan nu. :-) Meg Cabot har jag ju så klart hört en massa om, men aldrig läst. Ska se till att ändra på det så det blir till att leta upp henne på bibblan nästa gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s