Tematrio – Tonårsläsning

Veckans tematrio handlar om tonårsläsning och det här hade jag haft betydligt svårare med för bara någon månad sedan men på sistone har jag läst ganska mycket YA så jag har en del att tipsa om i alla fall. De flesta känner nog igen alla tre men de är bra och förtjänar sin plats här. Skulle det vara så att det är någon som har missat dem så bör ni läsa pronto ;)

1. Rör mig inte! av Tahereh Mafi som blev en favorit för inte så längesen. Jag längtar som tusan tills del två släpps på svenska men det lär dröja eftersom den först i februari kommer ut på engelska. Den som väntar på något gott..

2. Hungerspelen av Suzanne Collins som jag faktiskt inte har hört ett enda ont ord om. Jag har dock än så länge bara läst den första boken i trilogin men är på gång med nummer två.

3. Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren blev jag väldigt positivt överraskad av. Nu har även ”Eld” kommit ut och självklart ska jag läsa den också.

4 reaktioner till “Tematrio – Tonårsläsning

  1. Själv har jag hyllat Hungerspelen till skyarna åtskilliga gånger, men jag har emellertid hört folk som tycker att den är för förutsägbar – även om jag själv inte kan hålla med ;)

  2. Cirkeln har jag läst, Hungerspelen har jag hela trilogin oläst i bohyllan, Rör mig inte har jag hört talas om, men inte läst :) Tror jag börjar få koll på ungdomsböcker igen :)

  3. Rör mig inte verkar intressant. Och jag kan berätta var liknelsen till X-men kommer ifrån (eftersom jag är en nörd på det sättet) och det har att göra med mutanten Rogue. Hon har kraften att absorbera andra mutanters krafter via huden, så hon täcker sin hud hela tiden för att inte komma åt någon. I filmen som släpptes för ett par år sedan – jag vet inte om det var så i serierna – så råkade hon nästan döda sin icke-mutantpojkvän genom att röra vid honom.

    Förlåt för det långa och helt irrelevanta svaret.

  4. Jag tyckte ännu mer om Eld. Men vissa tycker inte den nådde upp till Cirkeln.

    Var du på Bokia Avenyn&Formas träff i veckan eller? Visst skulle du gå också? Jag var där, men jag vet inte riktigt hur du ser ut. :) Det var väldigt trevligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s