Lyrans klassikersommar

Efter många om och men bestämde jag mig för att delta i Lyrans klassikersommar. Målet ska vara att läsa 2 eller 3 klassiker och för min del blir det 3 och kanske eventuellt till och med 4, men vi får se lite hur det går. Till slutet av augusti kan man vara med och är det någon annan som känner sig manad så finns mer info och anmälan här.

De böcker som finns på min lista är:

Jane Eyre av Charlotte Brontë
Emma av Jane Austen
Oliver Twist av Charles Dickens

(Kallocain av Karin Boye)

6 reaktioner till “Lyrans klassikersommar

  1. Det är alltid bra att använda sommaren till klassiker. Emma har jag inte läst, så det kanske får bli den? Däremot har jag bestämt mig för att läsa Mumintrollens äventyr. De tillhör mina favoriter och det är ganska länge sedan jag läste dem. Så Mumintrollen får följa med mig i sommar.

  2. Nilma: Duktigt av dig att välja 3 böcker. Emma är en tjock en. Personligen tyckte jag den var lite jobbig att läsa. Själv är jag feg och väljer bara 2 för jag har så många andra utmaningar ;)

    Ser också att du har den pocketupplaga av Emma som har så himla fin omslag. Jag stod och kände på omslaget för någon vecka sedan i ungefär 5 minuter.Älskar att förlaget lagt lite extra på dessa reprint av klassiker.

  3. Jane Eyre vill jag också läsa :D Sen Oliver Twist har jag hemma fast på engelska, men funderar på att göra så att jag läser kanske ett kapitel i veckan nu i sommar så att jag får läst den någon gång :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s