Alltid du

Pernilla Alm debuterade i maj med den här boken, Alltid du, som är en relationsroman om den klassiska 35-40-årskrisen. Här kan ni provläsa bokens första kapitel.

Titel: Alltid du
Författare: Pernilla Alm
Utgivningsår: 2012
Förlag: Printz Publishing
Finns hos: AdlibrisBokiaBokus

Ett recensionsexemplar från Printz Publishing, läs mer om boken här!

Handling:
Caroline är lycklig tillsammans med sin Mårten och deras barn Vera och Filippa. De bor i ett relativt nybyggt hus på Tyresö och det enda som egentligen saknas för Caroline är ett nytt jobb. En dag hittar hon en mobiltelefon och när ägaren kommer och hämtar den visar det sig vara Carolines första kärlek, Adam. Innan Caroline vet ordet av sitter hon på parmiddag hos Adam och hans fru Nettan och blir erbjuden ett jobb på deras företag men vad händer egentligen när ens första kärlek hastigt dyker upp i ens liv?

Omdöme:
Jag hade inga särskilda förväntningar alls på den här boken men jag gillade den verkligen! Ett ämne som jag tror att många känner igen sig i, om inte annat i krisen som uppstår. Det är inte ofta det händer men jag längtade verkligen tills jag skulle gå och lägga mig så att jag kunde läsa lite till. Pernilla skriver bra och boken är lättläst och jag tycker också att hon har lyckats bra med karaktärerna och deras egenskaper.

Det som gjorde mig lite besviken var dels att Caroline var aningen irriterande mot slutet där hon ältade, ältade och ältade. Men också att slutet inte blev riktigt som jag hade hoppats (vilket på sätt och vis kan ses som bra eftersom den då inte var förutsägbar). Det är dock ganska små saker så 4/5 blir mitt betyg och jag rekommenderar boken vidare!

Mitt betyg: 4/5

6 reaktioner till “Alltid du

  1. Denna fick vi in som läsex idag på jobbet och jag paxade åt mig den ganska snabbt faktiskt. Kul att du tyckte om den, hoppas jag också kommer göra det :D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s