Top Ten Tuesday – Debut Books

Denna veckans tema på Top Ten Tuesday hos The Broke and the Bookish är valfritt och jag får alltså välja vilket tema jag vill. Jag kikade igenom listan på gamla ämnen och valde ett av dem, nämligen debutböcker.

1. Rör mig inte! (eng. Shatter Me) av Tahereh Mafi som jag läste i år och är den första boken i en planerad trilogi. Jag kan knappt vänta tills nästa bok kommer men det lär dröja eftersom den inte kommer ut på engelska förrän i maj nästa år.

2. Helena (eng. Starcrossed) av Josephine Angelini blev jag så otroligt överraskad av när jag läste den tidigare i år. Därefter har även uppföljaren Hades kommit ut. Jag är dock osäker på när den sista delen i trilogin kommer ut men om ni vet kan ni alltid hojta till!

3. Gåtornas Palats (eng. Digital Fortress) av Dan Brown för ingen av mina listor är väl komplett utan Dan Brown? Detta var ingen bok som fick full pott av mig men inte långt därifrån och bortsett från hans senaste bok har böckerna varit riktigt, riktigt bra.

4. Hypnotisören (eng. The Hypnotist) av Lars Kepler överraskade mig också när jag läste den och även de två uppföljarna, Paganinikontrakter och Eldvittnet var bra.

5. Niceville (eng. The Help) av Kathryn Stockett läste jag ganska kort efter att jag hade sett filmen och jag gav dem båda full pott. Intressant historia och bra karaktärer!

6. Kvinnan i rummet (eng. The Keeper of Lost Causes) av Jussi Adler-Olsen läste jag också i år och blev positivt överraskad. Därefter har jag läst hans tre andra som släppts på svenska och Jussi tillhör numera mina favoritförfattare inom deckargenren.

7. Vattenmelonen (eng. Watermelon) av Marian Keyes var några år sedan jag läste men jag gillade den och det får nog bli omläsning på den inom kort.

8. Harry Potter och de vises sten (eng. Harry Potter and the Philosopher’s Stone) av J.K. Rowling har väl också en given plats på en sån här lista? Jag läste denna första nyligen och är nu igång med nummer tre i serien.

9. Cirkeln (eng. The Circle) av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren trodde jag faktiskt inte att jag skulle gilla men oj, så fel jag hade. I år kom andra delen i trilogin ut och nu längtar jag av sista delen, Nyckeln.

10. Vecka 36 (eng. Week 36) av Sofie Sarenbrant och detta är en författare som jag faktiskt inte hört talas om förrän i år. Men när jag väl hade gjort det läste jag hennes tre böcker i snabb följd och tyckte alla var bra.

2 reaktioner till “Top Ten Tuesday – Debut Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s