Harry Potter och hemligheternas kammare

Det har blivit dags för bok nummer två i serien om Harry Potter! Första boken tyckte jag mycket bra om men den fick inte full pott och här kommer alltså recensionen på nästa bok, Harry Potter och hemligheternas kammare.

Titel: Harry Potter och hemligheternas kammare
Författare: J.K. Rowling
Utgivningsår: 2006
Förlag: Tiden
Finns hos: AdlibrisBokiaBokus

Handling:
Harry Potter och hans vänner ska snart börja sitt andra år på Hogwarts. Den lilla husalfen Dobby varnar dock Potter för att något hemskt kommer att hända om han åker och att han borde stanna hemma. Harry bryr sig inte om honom och kommer iväg ändå men väl på perrongen är det något som inte stämmer, han och Ron kommer inte igenom till Hogwartsexpressen och tvingas ta Mr Weasleys bil hela vägen till Hogwarts. Det gör dem såklart inte ostraffat men de märkliga händelserna fortsätter att förfölja dem och när en elev plötsligt hittas förstenad riktas ögonen åt Harry Potter.

Omdöme:
Till att börja med tyckte jag att den här var snäppet sämre än ettan faktiskt men ändå inte dålig, absolut inte. Den var faktiskt väldigt spännande och även om jag visste vad som skulle hända mot slutet bläddrade jag ivrigt på och de 427 sidor som boken består av märks knappt. Jag hoppas det är så genomgående i serien för jag märkte för ett tag sedan att den femte är på 1001 sidor. Visst, jag har sett att den är tjock men trodde inte den var SÅ tjock!

I denna boken finns Ginny med lite mer och det gillar jag. Hon är lite barnslig dock men det blir ju bättre. Och Gyllenroy.. ja, irriterande är bara förnamnet. Det är många karaktärer som är riktigt bra och det gör också boken bra tillsammans med spänningen och utvecklingen av relationer. Det ska bli jättekul att fortsätta läsa den här serien!

Mitt betyg: 4/5

Tidigare böcker i serien:
Harry Potter och de vises sten

5 reaktioner till “Harry Potter och hemligheternas kammare

  1. Sugen jag blir på att läsa andra… Någon bok eller två dessinnan bara. ;P (; Jag märkte här om dagen på bibblan hur tjock femte boken är. Har endast bok 1-4 och sista boken hemma, så hade liksom förträngt denna tjocklek. (;

  2. Det här är nog den bok jag tycker sämst om i serien även om alla är bra. Jag vet faktiskt inte riktigt vad det är med den men något med själva storyn är det, för jag gillar den andra filmen minst av filmerna också.
    Kan lugna dig med att sidorna fortsätter flyga fram även senare i serien så femman känns inte fullt så omfattande som den är ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s