Tematrio – Resor

Veckans tematrio handlar om resor och tanken är att vi ska berätta om tre bra böcker som innehåller resor på något vis, gärna av lite mer äventyrlig art.

1. Sagan om Ringen av J.R.R. Tolkien är väl ett kanske lite märkligt val men samtidigt reser de till fots genom hela boken, först Bilbo och hans berättelse och därefter brödraskapet. Dessutom är den nyligen utläst och jag rekommenderar den till alla som ännu inte har läst den!

2. Den dubbla tystnaden av Mari Jungstedt handlar om ett kompisgäng som lämnar villakvarteret och reser till Fårö för Bergmanveckan. En deckare i gotländsk natur!

3. Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet av Jennifer E. Smith är en lättsam bok om att möta kärleken på flyget mellan USA och London.

4 reaktioner till “Tematrio – Resor

  1. Bilbo och Sagan om ringen-triologin är ju absolut böcker om att resa…till fots eller till häst. Har både läst böckerna och sett filmerna. Ja inte Bilbo på film förstås…Hobbit väntar jag med spänning på.De andra av dina tips har jag inte läst ännu!

  2. Riktigt bra böcker allihop! Och Sagan om Ringen kändes så himla självklar i den här tematrion när jag såg den här, jag fattar inte att jag inte tänkte på den!?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s