Findus flyttar ut

Senast en bok kom ut om Pettson och hans katt Findus var 2001 och nu, elva år senare, kom Findus flyttar ut. Det är den tionde boken i serien och författaren har själv sagt att det här blir den sista boken men många hoppas på fler.

Titel: Findus flyttar ut
Författare: Sven Nordqvist
Illustratör: Sven Nordqvist
Utgivningsår: 2012
Förlag: Opal
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Recensionsexemplar från Opal, stort tack!

Handling:
Findus har fått en ny säng och så fort han vaknar på morgonen börjar han hoppa och studsa i den – något som driver Pettson till vansinne. Lösningen blir helt enkelt att Findus får flytta ut där han kan hoppa bäst han vill och när som helst på dygnet. Efter någon kväll i sin nya bostad blir Findus allt mer orolig och nedstämd för tänk om rävarna sitter utanför, då kan han ju inte sova.

Omdöme:
Pettson och Findus har ju hängt med mig sedan jag var väldigt liten och eftersom det var elva år sen senaste boken blir man ju ruskigt glad av att läsa denna och inte bli det minsta besviken. Det är en väldigt mysig historia och illustrationerna är som vanligt underbara!

Idén med att Findus flyttar ut är lite rolig tycker jag och även om jag såklart förstår vad som kommer att hända är det inte säkert att barnen gör det. Och de härliga bortförklaringarna som Findus kommer med i boken är även de helt underbara!

En mycket bra bok och jag blev genast väldigt nyfiken på vilka gamla Pettson-böcker mamma har sparat i förrådet. Ska ta reda på detta!

Mitt betyg: 5/5

6 reaktioner till “Findus flyttar ut

  1. Pettson och findus böckerna läste jag för mina barn och jag gillade dom lika mycket som dom. Den här skulle jag lätt kunna köpa bara till mig själv för att få en komplett samling :D

  2. Gillade också den här boken!

    Undrar bara hur det går med brevet? för visst är det din tur att skriva?

    kram!

  3. Pingback: Sammanfattning – Oktober | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s