Smaragdernas bok

Att bli jämförd med Narnia och Trollkarlen från Oz låter ju ganska bra, inte sant? Det är just vad Smaragdernas bok har blivit, producenten John Stephens debutbok.

Titel: Smaragdernas bok
Författare: John Stephens
Serie: Trolldomens tre skrifter #1
Utgivningsår: 2011
Förlag: Bokförlaget Semic
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Ett recensionsexemplar från Semic, stort tack!

Handling:
Syskonen Kate, Michael och Emma har slussats runt från barnhem till barnhem i tio år men när de nu får komma till ett barnhem i Cambridge Falls blir det inte riktigt som de hade tänkt sig. Mystiska saker händer och vem är egentligen den där Dr Pym? Och vad hände med barnens föräldrar den där natten för tio år sedan när de var tvungna att skiljas från varandra?

En dag får barnen tag i, vad de tror är, ett tomt anteckningsblock men som sedan visar sig vara början på ett otroligt äventyr.

Omdöme:
Jag blev positivt överraskad av denna boken redan efter ett par kapitel och därefter hade jag svårt att slita mig. Spänning blandades med kärlek, familjeförhållanden, tidsresande och många härliga (och såklart mindre härliga) varelser så som dvärgar. Jag fastnade dock inte så mycket för Michael, men däremot mer för de två systrarna Kate och Emma. Jag gillade Emmas attityd men samtidigt ställde jag mig lite frågande till trovärdigheten i det hela då hon ändå var såpass liten. Hon högg till verbalt och tog emot mycket stryk men visade sig knappt ömklig? Det fanns en hel hord med minnesvärda karaktärer och några av de jag tyckte bäst om var Gabriel och Robbie och ni kommer själva att märka varför om ni läser boken.

Visst fanns det drag från Narnia i och med att de var syskon, de kunde resa i tiden och de stötte på olika varelser och Trollkarlen från Oz kan jag tyvärr inte uttrycka mig om, men i det stora hela var det en bra berättelse och jag gillar den så ska bli jätteroligt att sätta fingrarna i del två i den här serien, Rubinernas bok.

Mitt betyg: 4/5

4 reaktioner till “Smaragdernas bok

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s