Känslan av död

Fjärde boken i serien om arkeologen Ruth Galloway kom tidigare i år och den väntade jag länge på men nu är den läst och här kommer en recension.

kanslan-av-dod

Titel: Känslan av död
Författare: Elly Griffiths
Serie: Ruth Galloway #4
Utgivningsår: 2012
Förlag: Minotaur
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Handling:
På ett museum ska en medeltida kista öppnas som ska innehålla kvarlevorna av en biskop. Arkeologen Ruth Galloway ska vara på plats för att övervaka det hela men när hon kommer dit hittar hon istället intendenten död. När kommissarie Nelson börjar nysta i fallet kommer det fram att hotbrev skickats både till intendenten och till ägaren mr Smith och det hela verkar allt mer suspekt.

Dessutom är relationen mellan Ruth och Nelson frostig då Nelsons fru förbjudit honom att ha kontakt med vare sig Ruth eller dottern Kate.

Omdöme:
Till att börja med vill jag säga att detta inte är min favorit av de som kommit ut hittills. Jag saknade spänningen framför allt och dessutom saknades något när Ruth och Nelson inte arbetade tillsammans. Ett stort plus med den här serien är dock att böckerna är såpass jämna och ligger på ungefär samma nivå.

Det är en helt okej bok och jag kommer fortfarande vilja läsa den femte som kommer ut i vår men jag ställer mig också frågan hur många böcker om ben man kan skriva utan att det blir för utdraget och långtråkigt?

Mitt betyg: 3/5

5 reaktioner till “Känslan av död

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s