Synda

En bok som beskrivs som en korsning mellan Fifty Shades och Jane Austen. Jo, men det kan väl bli bra eller?

synda

Titel: Synda
Författare: Sylvia Day
Utgivningsår: 2012
Förlag: Bookmark Förlag
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Tack Bookmark Förlag för recex!

Handling:
I sju år levde lady Jessica Tarley med sin Benedict innan han insjuknade och gick bort. Trots att han var öm och en riktig gentleman saknade hon passionen mellan dem så när hon ett år efter hans död ger sig av på en resa har hon svårt att stå emot den attraktiva Alistair Caulfield. Det ligger en spänning kring dem och de delar en hemlighet. En natt innan hon gifte sig med Benedict såg hon nämligen Alistair ha sex med en kvinna i ett lusthus och minnet av hur hon reagerade då sitter kvar än. Sakta släpper Jessica taget om sitt prydliga och tillrättalagda liv..

Omdöme:
Den här boken riktigt osar kärlek, kärlek och lite mer kärlek. Ibland blir det till och med lite för mycket och det är väl där betyget sviktar för min del. Det är dock en väldigt intressant historia och jag gillar många av karaktärerna. Starka Jessica, sköra Hester, olyckligt kära Michael och såklart Alistair. Man blir glad med dem och ledsen för deras skull under tiden man läser och sånt älskar jag. Man blir verkligen medryckt i historien.

Sexscenerna är riktigt heta och något annorlunda t.ex Fifty Shades. Många reagerar ju på hela BDSM-biten i de böckerna så då kanske den här boken passar bättre. Jag förstår också jämförelsen med Jane Austens böcker eftersom de utspelar sig i England under det tidiga 1800-talet och innehåller såpass mycket kärlek.

Ytterligare en bok av samma författare kommer ut i vår och jag är väldigt, väldigt nyfiken på den också. Den har fått titeln ”Älska” och ska tydligen handla om andra personer. Spännande!

Mitt betyg: 4/5

4 reaktioner till “Synda

  1. Spännande! Jag har sneglat på den där boken ett par gånger nu, kanske skulle jag läsa den snart, den verkar bra!
    Tack för recensionen :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s