The Hunger Games

Innan andra filmen kommer på bio den 20 november har jag planerat att läsa om åtminstone The Hunger Games och Catching Fire, denna gång på engelska. Jag läste alla tre böcker på svenska förra året och nu är det alltså dags igen! Här kommer en ny recension av The Hunger Games och vill ni läsa den jag gjorde förra året hittar ni den här.

2767052Titel: The Hunger Games
Författare: Suzanne Collins
Serie: The Hunger Games #1
Utgivningsår: 2008
Förlag: Scholastic Press
Finns hos: Adlibris | Bokus | CDON | The Book Depository

Utläst: 28 oktober 2013

Handling:
Som en följd av de uppror som skedde för flera år sedan arrangeras The Hunger Games i Panem, en slags tävling med 24 deltagare men där bara en kan överleva och vinna. Genom en ceremoni väljs två stycken från vart och ett av de tolv distrikt i landet, en kille och en tjej. När man har fyllt tolv år är man gammal nog att delta i spelen och trots att Katniss lillasyster har de bästa oddsen är det hennes namn som dras ur skålen. Katniss kan inte tillåta detta och går in som frivillig och tillsammans med Peeta Mellark åker de sedan vidare till huvudstaden för att tränas och intervjuas inför spelen. Nu gäller det att överleva och kämpa till sista bloddroppen.

Omdöme:
Jag blev inte riktigt lika fast i boken som jag blev första gången jag läste den. Jag skrev ju redan i min förra recension att den kändes ganska förutsägbar men samtidigt är det nog svårt att komma ifrån. Det jag reagerade mest på den här gången var att det tog ett tag innan boken blev riktigt intressant och spännande.

Annars tycker jag i princip samma som jag tyckte då. Det är bra karaktärer, intressanta karaktärer och jag kan verkligen måla upp en bild av arenan (som inte är filmens version). Precis efter att jag hade blivit klar med boken blev jag ytterligare peppad inför Catching Fire så förhoppningsvis läser jag den inom kort.

Mitt betyg: 4/5

6 reaktioner till “The Hunger Games

  1. Jag läser böckerna på svenska och har faktiskt hunnit läsa fatta eld innan filmen kommer. Inte illa för att vara mig :)

  2. Jag tänker också göra en omläsning på böckerna, helst alla tre! Men på svenska :)

  3. Pingback: Sammanfattning – Oktober | Nilmas Bokhylla
  4. Pingback: Mockingjay | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s