Catching Fire

Nu är det bara några dagar kvar till biopremiären av Catching Fire här i Sverige och vad passar väl bättre än en ny recension av boken efter min omläsning?

6148028Titel: Catching Fire
Författare: Suzanne Collins
Utgivningsår: 2009
Förlag: Scholastic Press
Finns hos: Adlibris | Bokus | CDON | The Book Depository

Utläst: 17 november 2013

Handling:
Mot alla odds blev Katniss och Peeta korade till vinnare i The Hunger Games och förbereder nu inför den obligatoriska vinnarturnén genom alla distrikt. Vad Katniss gjorde för att få ut dem båda har dock skakat om Panem och rykten går om rebelliska insatser ute i distrikten. För att förhindra att det eskalerar ytterligare beordrar president Snow henne att verkligen trycka på sina känslor för Peeta men är det verkligen så lätt? Bollen är i rullning och när det är dags för kvartssekelkuvningen avslöjas något som de aldrig hade kunnat räkna med.

Omdöme:
Jag vet inte om det är det faktum att jag är så taggad inför filmpremiären eller om det är för att jag nu läser den på engelska men den här är så mycket bättre än första gången jag läste den. Det känns inte längre som en mellanbok utan det känns som att det bara byggs på och blir bättre och bättre. Det är svårt att beskriva men jag hoppas några av er förstår min tanke i alla fall.

Jag dras med mycket mer av karaktärerna den här gången också och det dyker ju upp en hel del nya. Peeta blir ännu mer av en favorit hos mig och trots att jag redan visste precis hur det skulle sluta var det superspännande.

Om jag var taggad innan så är det inget mot vad jag är nu! Snälla, gör mig inte besviken!

Mitt betyg: 5/5

6 reaktioner till “Catching Fire

  1. Jag har bara läst denna en gång, men jag tyckte att den var otroligt start när jag läste den. Tyckte nästan den var snäppet bättre än första boken även om tempot är ganska långsamt till att börja med. Hoppas verkligen att filmen kommer bli lika bra!!

  2. Jag läste också nyligen om den, fast på svenska igen. Och jag håller med, det kändes inte lika mycket som en mellan-bok längre, den för verkligen handlingen framåt på ett bra sätt. Längtar som en galning tills på lördag då jag ska se den på bio! :)

  3. Jag ser också fram emot premiären! Jag tror filmen kommer vara riktigt bra :D

  4. Pingback: Mockingjay | Nilmas Bokhylla
  5. Pingback: Sammanfattning – November | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s