Filmrecension: Catching Fire

Den här bloggen har egentligen inget med film att göra men när en bok blir filmatiserad och det dessutom är en otroligt populär bok tycker jag att det är roligt att skriva lite vad jag tyckte om den. Så här kommer min recension av The Hunger Games: Catching Fire.

postr_l (2)Originaltitel: The Hunger Games: Catching Fire
År: 2013
Längd: 146 min
Genre:Action, äventyr, Sci-Fi
Regissör: Francis Lawrence
Skådespelare: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth

Handling:
Katniss och Peeta tog sig igenom sitt första Hungerspel och ska nu ge sig iväg på en segrarturné. Trots att de ser förälskade och lyckliga ut inför kamerorna har de knappt pratat sedan de kom hem igen. President Snow tvivlar på deras kärlek och rebellerna ser Katniss som ett hopp de inte haft förut, ett hopp om en bättre värld och en möjlighet att kriga sig till den.

Året har kommit då det är dags för kvartssekelkuvning och presidenten avslöjar att årets kandidater kommer att väljas av den skara som redan vunnit, en kvinna och en man. Det innebär att Katniss ska delta – igen.

Omdöme:
När jag läste böckerna andra gången kände jag nästan att det här skulle bli en bättre filmatisering än den första. Jag hann tyvärr inte se första filmen innan jag gick på bio men eftersom jag precis hade läst böckerna hade jag allt färskt i minnet ändå. Jag kan säga direkt att det fanns en del saker som skiljde sig mellan bok och film men inget som störde och det var överlag en bra filmatisering. Det enda jag verkligen reagerade på var Peetas ben men jag ska inte gå in på det utan ni som har läst böckerna vet vad jag menar.

Det känns verkligen som om alla skådespelare har vuxit in i sina roller och Lawrence är mycket bra. Jag har även gillat Hutcherson som Peeta redan från start men Hemsworth har jag dock svårt för. Det kan gå hand i hand med att jag inte gillar karaktären Gale, jag vet inte. Men Haymitch är tillbaka och vi fick även en hel del nya karaktärer, t.ex Finnick och Johanna.

Filmen var väldigt känslofylld med flera scener där tårarna inte var långt borta men även spännande, frustrerande och galna scener. Jag gillade verkligen de härliga kommentarerna som dök upp då och då, bland annat mellan Katniss och Peeta.

Kort sammanfattat är det en sevärd film och en väldigt bra filmatisering. Jag kan knappt vänta på Mockingjay nu och är väldigt nyfiken på hur och var de kommer att klippa den men det återstår att se.

Mitt betyg: 4/5

5 reaktioner till “Filmrecension: Catching Fire

  1. Det ska bli väldigt spännande att se hur de gör sista filmen, vad som tas med och vad som klipps bort. Håller med om att Catching fire på många sätt var väldigt känslofylld, det var verkligen ett flertal ögonblick då jag hade lite tårar i ögonen.

  2. Jag var inte så imponerad över hur de hade gjort första boken som film, den kändes så stressad om man jämförde med boken. Så hade inga jätteförhoppningar när jag gick och såg den här. Men jag blev väldigt glatt överraskad! Tycker den här var mycket bättre :)

  3. En väldigt bra film! Ser också fram emot filmatiseringen av Mockingjay, jag är dock lite skeptisk till hur de ska lyckas gör två filmer av Mockingjay. För jag är tveksam till om handlingen i bok 3 är så pass fyllig att den kan fylla ut två filmer.

  4. Pingback: Catching Fire: En mer än värdig uppföljare » C.R.M. Nilsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s