Bokbloggsjerka 12-15 september

jerka11Då var det måndag igen! Visst går helgerna alldeles för snabbt? Denna gång vill Annika veta hur vår recensionsprocess ser ut. Om vi t.ex skriver anteckningar under tiden vi läser och om vi recenserar direkt efter att vi läst ut dem.

Jag skriver för det mesta inte anteckningar under tiden jag läser. Jag läser bara ut boken, smälter den i någon dag och skriver sedan precis det som kommer vid tillfället. Det kan väl då hända att jag glömt något som jag tyckte var viktigt under lästidens gång men då kanske det inte var tillräckligt viktigt ändå? Jag tycker det är viktigt att få ut recensionerna så fort som möjligt så därför skulle jag aldrig stapla böckerna på hög i väntat på att jag ska orka recensera. Det gör mig dessutom bara stressad.

5 reaktioner till “Bokbloggsjerka 12-15 september

  1. Jag skulle inte kunna skriva anteckningar under tiden heller. Det tar ju bort själva läsupplevelsen. Fotar däremot efteråt ibland om det är någon mening som är extra minnesvärd eller så.

  2. Skriver också sällan anteckningar, resonerar lite som du. Däremot är jag dålig på att skriva recensioner omgående. Lite bättre om det är till ett rec ex eller utmaning.

  3. Läste en gång någon som ansåg att anteckningar över lag var onödiga. Kommer man inte ihåg uppslaget nästa dag var det förmodligen inte värt att kommas ihåg. Ligger mycket i det ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s