Stalker

stalker-kepler_lars-27265133-3672899781-frntlEtt videoklipp som kommer in till polisen visar en kvinna genom hennes fönster. Kort senare hittas kvinnan brutalt mördad i hemmet och det hela påminner om Rocky Kyrklunds nio år gamla mord. Rocky är dock inlåst för rättspsykiatrisk vård och har inget minne av det gamla mordet så hur hänger det hela egentligen ihop? Polisen Margot får verkligen något att sätta tänderna i.

Nu var det ett tag sedan jag läste den här boken men jag tänkte i alla fall försöka få upp en recension. Jag har tyckt om alla de tidigare delarna i den här bokserien och favoriten har varit Eldvittnet. När jag fick hem den här i brevlådan var förväntningarna ganska höga och jag tycker nog att boken höll måttet.

Spänningen finns där och redan efter några kapitel började jag se mig omkring hemma och undersöka vilka fönster man kunde se rakt in genom. Det är lite av vad jag gillar med Keplers böcker. Det behöver inte vara några konstiga eller komplicerade mord med knepiga motiv utan det räcker med att någon tittar på dig i hemlighet. Det får i alla fall mig att bli lite nojig. Nu är ju fallen rätt komplicerade ändå och det är alltid intressant att följa polisens pusslande och nystande i dessa böcker.

Efter den senaste boken undrade jag såklart vad som egentligen hände med Joona Linna men det får man ganska snabbt svar på. Dessutom får man stifta bekantskap med den nya karaktären Margot. Extra roligt här var att Margot var precis lika höggravid som jag själv när jag läste boken.

Kort och gott – ytterligare en bra bok i den här serien och som jag kan rekommendera. Jag tycker nog att man bör läsa dessa i rätt ordning så börja med Hypnotisören om ni inte redan har gjort det!

Mitt betyg: 4/5

Författare: Lars Kepler
Serie: Joona Linna #5
Utgivningsår: 2014
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Utläst: 21 december 2014
Finns hos: Adlibris | CDON | Bokus

En reaktion till “Stalker

  1. Pingback: Kaninjägaren av Lars Kepler | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s