Filmrecension: Cirkeln

Det känns som att jag är sist i bokbloggarvärlden med att se filmatiseringen av Cirkeln (Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren) men nu har jag i alla fall sett den och jag tänkte här dela med mig av min recension.

medium_df7c52cb3081e46d612355c1420297c8-cirkelnposterEn mystisk kraft samlar sex ungdomar i skogen och berättar att de är De Utvalda. Ungdomarna tillhör alla varsitt element och har krafter utefter dem. Deras rektor visar sig också vara häxa och blir deras hjälpande hand. Hon berättar om profetian som hotar och demonerna de måste akta sig för. De kan inte längre lita på någon – bara varandra.

Cirkeln var en av de bästa böckerna jag läste under 2012 så på så vis borde förväntningarna varit höga när jag fick nys om att den skulle bli film. Men så blir jag nästan alltid besviken på svenska filmer och den här är tyvärr inget undantag.

Till en början kände jag mig lite skeptisk till skådespelarna i huvudrollerna, då karaktärerna såg helt annorlunda ut i mina ögon, men det blev trots allt ganska bra. Däremot är det ju överlag svårt att få magi att kännas verkligt, istället för löjligt, på film och där kändes de inte så trovärdiga. En annan sak jag reagerade på var musiken. Jag tyckte inte alls det stämde med stämningen i filmen och det hela blev bara väldigt konstigt.

Filmen får inget högt betyg av mig men skulle det, mot förmodan, komma en uppföljare kommer jag att se även den. Det är ju trots all välkända karaktärer och miljöer för min del.

Mitt betyg: 2/5

Originaltitel: Cirkeln
År: 2015
Längd: 144 min
Genre: Drama, fantasy, skräck
Regissör: Levan Akin
Skådespelare: Josefin Asplund, Helena Engström, Miranda Frydman

3 reaktioner till “Filmrecension: Cirkeln

  1. Jag tyckte boken var mycket bättre än filmen, faktiskt. Lite synd, för jag hade också väldigt höga förväntningar på den :/

  2. OK, då är det sant alltså, filmen är ganska dålig. Jag hade den på min önskelista, men plockade bort den när jag bara läst en massa negativt om den. Och nu tror jag minsann att jag låter bli den.

  3. Tyckte verkligen om böckerna men den här filmen var verkligen inte mycket att hurra för.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s