Truthwitch av Susan Dennard

21414439In a continent on the edge of war, two witches hold its fate in their hands.

Young witches Safiya and Iseult have a habit of finding trouble. After clashing with a powerful Guildmaster and his ruthless Bloodwitch bodyguard, the friends are forced to flee their home.

Safi must avoid capture at all costs as she’s a rare Truthwitch, able to discern truth from lies. Many would kill for her magic, so Safi must keep it hidden – lest she be used in the struggle between empires. And Iseult’s true powers are hidden even from herself.

In a chance encounter at Court, Safi meets Prince Merik and makes him a reluctant ally. However, his help may not slow down the Bloodwitch now hot on the girls’ heels. All Safi and Iseult want is their freedom, but danger lies ahead. With war coming, treaties breaking and a magical contagion sweeping the land, the friends will have to fight emperors and mercenaries alike. For some will stop at nothing to get their hands on a Truthwitch.

Den här boken har jag sett och hört otroligt mycket om sedan den kom ut i januari. Det är nästan enbart bland booktubers och meningarna har varit ganska delade. Många gillar storyn men har problem med vissa detaljer och det är lite så jag skulle sammanfatta det också.

Boken följer de två kvinnliga karaktärerna Safiya och Iseult men det finns också en hel drös med bikaraktärer. Detta blir lite rörigt för min del, och speciellt när man ska hålla reda på alla karaktärerna olika förmågor och krafter. Något som ytterligare rör till det är dessa ”threads” som tydligen alla människor i den här världen har. De har olika färger beroende på känslorna och det är inte heller så lätt att hålla reda på. Boken är med andra ord laddad med otroligt mycket detaljer och det är roligt, men det blir lätt för mycket. Dennard har i alla fall lyckats bygga upp en värld som jag vill läsa mer om så småningom.

Det tog ett tag att verkligen komma in i boken men när man väl hade gjort det gick sidorna som på räls. Ändå känner jag att det hela blir för rörigt och inte alls så bra som jag hade hoppats på så därför blir slutbetyget en trea. Nästa bok i serien dyker upp 2017.

Mitt betyg: 3/5

Författare: Susan Dennard
Serie: The Witchlands #1
Utgivningsår: 2016
Förlag: Tor Teen
Utläst: 29 februari 2016
Finns hos: Adlibris | Bokus | CDON | Amazon US | The Book Depository | Amazon UK | Amazon US (Kindle)

2 reaktioner till “Truthwitch av Susan Dennard

  1. Jag är lite tveksam till att börja en ny serie, men jag blir onekligen nyfiken…

  2. Har också varit nyfiken på denna av booktube. jag ska nog ge den en chans men jag får se till att läsa när jag är pigg då så jag orkar hålla reda på allt ^^

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s