Julkalendern 2017 – Lucka 4

Så har vi kommit till den fjärde december och idag är det HarperCollins Nordic som sponsrar dagens lucka. I luckan hittar vi Karin Slaughters Den goda dottern. Två vinnare kommer att få varsitt exemplar.

Två systrar tvingas under pistolhot ut i skogen.
Den ena flyr för sitt liv.
Den andra blir kvar.

Våldsdådet krossade Charlottes familj och hon förlorade sin mamma och syster. Tjugoåtta år har gått men minnena från den dagen smärtar fortfarande. Nu skakas småstadsidyllen på nytt, av en vettlös skolskjutning, och advokaten Charlotte hamnar i händelsernas centrum. Och när attentatet visar sig ha kopplingar till hennes förflutna väcks mardrömmen åter till liv.

Den goda dottern är en blodisande thriller full av starka känslor och oväntade vändningar. Skriven av mästaren på personporträtt, miljöbeskrivningar och spänning.

Tävlingsregler
– Vilken del av Kalle Anka på julafton tycker du bäst om? Varför? Motivera kort och glöm ej att ange en giltig e-postadress.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS TILL LENA OCH JOHANNA G!

58 reaktioner till “Julkalendern 2017 – Lucka 4

 1. Många som är bra Plutos julgran bäst ( även I jultomtens verkstad, Kalle Anka i djungeln och Musse på Camping är bra ). Sen är man nog lite nostalgisk.

 2. Älskar hela tomteverkstaden, men allra mest när dom målar schackbräden!
  Min storasyster försökte med det när vi var små, gick inte så bra…
  Trevlig vecka!
  Mvh
  Malin
  gizmobus@hotmail.com

 3. Min absoluta favorit är när Musse, Kalle och Långben är på campingsemester. När husvagnen lossnar från bilen och dunsar hullerombuller nerför de branta backarna och vid backens slut återigen fästs vid bilen och Långben ropar över axeln: ”Jag körde ner er sakta å säkert vaa?” Jag skrattar varje år 😀

 4. Tomtens verkstad rolig och fantasifull synd bara att dom klippt ner den så mycket och fortsättningen saknas när tomten levererar julklapparna till alla barn runt om i världen den delen är lika rolig tycker jag en härlig klassiker som jag hoppas får vara kvar för evigt
  Låter otäckt bra bok som man blir nyfiken att läsa

 5. Jag tycker Tjuren Ferdinand. Han visar att man kan vara ”mjuk” fast man är stor o stark

 6. Jag gillar allra bäst Piff och Puff i julgranen för jag får alltid glad julstämning när de vandrar omkring inne i den fint pyntade granen.

 7. Jag älskar Askungen och har gjort det sedan jag var liten -framförallt när alladjuren hjälper henne att sy sin balklänning 😀

 8. En del som var med förr som är söt Ferdinand, jag tycker om den för att jag minns alltid min moster som kom springande för att se den – hennes favorit.

 9. Det jag gillar är inte vad jag ser på i Kalle utan att vi alla ser på Kalle, tillsammans i väntan på kvällens höjdpunkt. Ett startskott på julaftonen!

 10. Tjuren Ferdinand! Han är så söt som luktar på sina blommor och som inte vill slåss! Det bästa är att det är en sann historia bakom! Berättelsen om tjuren Civilon!

 11. Oj vad svårt, men det är nog Musse och Långben’s jul. Då Långben jagar ekorrarna i julgranen. Den biten har jag alltid tyckt om :)

 12. Tårarna stiger i ögonen varje gång jag ser Lady och Lufsen sätta sig till bords. De är så blygt kära i varandra och den vackra sången ger sån stämning. Kockens förvåning om att hundar talar mat är en klassiker, men det som berör mig mest är Lufsens omtänksamma, målinriktade och totalt kärleksfulla puttande av köttbullen till sin söta tjej. Så borde vi verkligen vara mot varandra i juletid.

 13. De nya filmerna för att det är helt ok att vara nyfiken på dem oavsett ålder på julafton 🙈

 14. Jag gillar allra bäst när Musse och Långben ska ut och campa. Älskar väckarklockan som Kalle Anka då väcks av och när de ”tappar” husvagnen. Älskar att det till slut går vägen 😊

 15. Musse på camping kommer kanske alltid att vara min favorit – så mycket finurligheter skulle jag också vilja ha i min husvagn!

 16. Ferdinand. Tyckte att den var alldeles för seg när jag var liten, men nu fullkomligt älskar jag den :)

 17. Det bästa är helt klart Tomtens verkstad, jag älskar att det är så fantasifullt och mysigt. Hur det enkelt kan göra schakbräden med ett enda svep, och och ändå få alla rutor lika stora. Hur det söta dockorna blir till och hur alla leksaker går in av sig självt in i säcken.

  Kan ju dela med mig utav det sämsta också, och det alltid varit när Kalle Anka är i djungeln. Hatar den där irriterande kolibrisången.

  Kram Sanna
  mammasvardag@hotmail.com

 18. Delen med snuttar ur kommande filmer är ju det bästa även om man älskar husvagnssemestern! Jag älskar tecknade filmer och det ger mig liten sneakpeak på årets troligtvis bästa filmer som är på gång!

 19. Jag längtar alltid efter Tjuren Ferdinand och då specifikt inledningen och klassiska repliken ”Jag trivs bättre här där jag kan lukta på blommorna”. Älskar det och har gjort sedan jag var liten :D

 20. Kalle Ankas husvagnssemester – Allt går åt skogen, men de klarar sig trots alla eländigheter! <3

 21. Jultomtens verkstad älskade jag som barn & gör så fortfarande <3 Nåt för både stora som små <3

 22. Jultomtens vetkstad älskar barnen mest att det måste vara bäst motion när barnen sa att det är bäst

 23. Jag tycker nog bäst om när Musse, Långben o Co. åker husvagn i bergen! Det är en så härlig filmsnutt!

  Den här boken låter otroligt spännande och jag skulle verkligen vilja läsa den :D

 24. Min absoluta favorit är Baloo och djungelboken. Det ger en sån mysig känsla när det är mörkt och kallt ute att bara förflytta sig in i djungeln tillsammans med den störtsköna Baloo och hans anhäng.

 25. Tomteverkstan är min favorit. Nu är det lyx att se den för när jag var liten åkte vi alltid precis när det började från julfirande nr 1 til nr 2 och kom fram precis när det var slut.

 26. Piff och puff när de följer med julgranen i Kalles hus. Är så juligt och snörikt med massa bus.

 27. Jag tycker om sista delen (den brukar vara i slutet ibland) då dom visar en ny film som kommer ut de kommande året :D

 28. Det här var en svår fråga, antingen ferdinand eller när kalle ska fotografera i djungeln och hackspetten(?) dyker upp…. måste nog säga hackspetten(?) ♡

 29. Tjuren Ferdinand är min absoluta favorit – han sitter ju helst av allt under sin korkek och luktar på blommorna, inget våld där inte ❤🌲🌟🎅🎶⛄

 30. Tjuren Ferdinand. Han är så söt. Trots att han är stor och stark så sitter han där och luktar på sina blommor 🙂

 31. Det måste vara när mössen syr askungens klänning, lika mysigt och roligt varje gång. Att allt går bara man hjälps åt ❤

 32. Tomtarnas verkstad. När den rutiga färgen målas på brädet och spindeln som skrämmer dockorna så de senare får fint hår. det är det allra bästa, om jag bara får se det är jag nöjd.

 33. Jag gillar schackrutorna i tomtens verkstad, blir lika glad varje år när jag ser det!

 34. Jag älskar tomteverkstaden. Speciellt paraden. När jag och min bror var små så sa vi alltid att de i paraden var olika människor i vår släkt. Fortfarande när vi ser den så minns vi vem som var vem i paraden.

 35. Slutet när Benjamin Syrsa sjunger, och alla figurer samlas runt omkring, är så fint tecknat med ljuset som rinner, och när man var liten så visste man att nu snart kommer tomten! 🙂

 36. När Kalle, Musse och Långben åker husvagn ser man hur roligt och illa allt kan bli. Samtidigt visar den hur mysigt det är med vänner 🙂

 37. Älskar den där tokiga fågeln som irriterar Kalle Anka. Har alltid kollat på pappas reaktion och tycker om att han alltid gapskrattar åt det – varje år!

 38. Den schackrutiga färgen! Bara för att morfar VARJE år kommenterar att ”en sån där färg skulle man ha!”

 39. När Kalle Anka är på camping och träffar sångfåglarna, det tycker jag är det bästa! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s