Prio ett av Emelie Schepp

En tidig morgon i mars hittas en kvinna svårt sargad i sin lägenhet i Norrköping. Först på plats är ambulanssjuksköterskan Philip Engström som gör allt för att rädda hennes liv. Då ytterligare ett offer hittas går den ohyggliga sanningen upp för honom och han är tillbaka där allt en gång började. När åklagare Jana Berzelius kopplas in som förundersökningsledare börjar även hon se ett obehagligt mönster. Och det som först såg ut som ett enstaka vansinnesdåd växer snabbt till någonting betydligt större. Vem ligger bakom de fruktansvärda morden?

Tillsammans med kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander är Jana fast besluten att ta reda på sanningen. Samtidigt blir hon uppsökt av en person från sitt förflutna, en person som tvingar henne att gå långt utanför lagens gränser …

Tredje boken i den här serien som jag läser/lyssnar på på kort tid och böckerna verkar nästan bara bli bättre. Som jag har sagt förut är Katarina Ewerlöf en väldigt bra uppläsare och det blir liksom lätt att lyssna och hänga med när hon läser. Därför går det också i en rasande fart när jag väl lyssnar!

I den här boken får vi möta en liten del av sjukvården, vilket jag tycker är extra intressant eftersom jag jobbar med det. Ambulanssjuksköterskan Philip Engström har någon koppling till alla offren och man märker nästan direkt att det är ganska mycket han döljer. Morden är så fruktansvärt råa att det nästan blir jobbigt att läsa om dem men det är den typen av kriminalromaner jag gillar att läsa. Det får liksom inte vara mesigt utan ska det vara så ska det vara. Jag vill få en känsla av olust och det lyckas Emelie Schepp väldigt bra med här!

När det gäller Jana Berzelius verkar hon inte riktigt komma ifrån sitt förflutna. Det verkar inte heller finnas på kartan att hon skulle berätta om sin bakgrund för någon annan, vilket jag känner är lite konstigt men hon verkar ju samtidigt lite egen. Men hur mycket problem ska hon ha/få på grund av den här Danilo? Och framför allt, hur mycket ska hon bryta mot lagen utan att det händer något eller hon blir upptäckt? Det blir inte riktigt trovärdigt i längden.

Jag har lite såld på den här serien men tog en paus nu inför fjärde delen. Jag vill ju inte att det ska gå för fort! Men Prio ett har allt jag behöver i en kriminalroman – relationer, polisarbete, spänning, mer eller mindre mystiska och intressanta karaktärer etc. Mer av detta Emelie Schepp!

Mitt betyg: 4/5

Författare: Emelie Schepp
Uppläsare: Katarina Ewerlöf
Serie: Jana Berzelius #3
Utgivningsår: 2016
Förlag: Bonnier Audio
Lyssnat färdigt: 11 november 2017
Finns hos: Adlibris | Bokus (ljudbok)

Tidigare böcker i serien:
– Märkta för livet (Jana Berzelius #1)
Vita spår (Jana Berzelius #2)

6 reaktioner till “Prio ett av Emelie Schepp

  1. Hej
    Jag håller verkligen inte med dig. Jag AVSKYR Katarina Ewerlöfs överdramatiserade sätt att läsa, lverdrivet, tillgjort och flämtande. Hon står ju för 17 inte på Dramaten utan ska läsa en bok i någons öra! Jag måste hoppa över hela serier och författare för att hon förstört genom att vara uppläsare. Jag begriper inte hur hon kan vara så populär. Fruktansvärt! Bl a ej kunnat lyssna på ovanstående böcker av Schepp för att Ewerlöw fullkomligen ångvältar sig över författarens verk.

    1. Hej Max,

      Tack för din kommentar. Vi är alla olika och uppfattar saker på olika sätt, så är det och det är helt tillåtet. Hoppas du hittar andra bra böcker du kan lyssna på i alla fall och kanske hugger tag i Schepps fysiska böcker i stället :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s