Vita spår av Emelie Schepp

Ett X2000-tåg står stilla på Norrköpings centralstation i den kalla vinternatten. Ombord har en ung kvinna hittats död. Hennes fingrar är blodiga och från munnen droppar ett vitt skum. Det visar sig att kvinnan på tåget inte har rest ensam. Med sig hade hon en väninna som nu är spårlöst försvunnen. Vilka är kvinnorna? Och vad har hänt dem?

Ett märkligt fall måste lösas och Jana Berzelius kopplas in som åklagare. Men det dröjer inte länge förrän fallet blir mer personligt än hon har tänkt sig. Återigen ställs hon öga mot öga med sitt dunkla förflutna. När kriminalkommissarie Henrik Levin och hans kollega Mia Bolander får upp ett spår förstår Jana att misstankarna riktas mot en person i hennes absoluta närhet. En man hon helst vill glömma, en man som vet för mycket om henne. För att skydda sitt förflutna måste hon hitta den misstänkte innan polisen gör det.

Jag är verkligen så glad att jag äntligen tog tag i den här serien för det känns som att jag verkligen hade missat något. Det här är bra krim, bra med spänning, intressanta fall och mord som känns aktuella i dagens läge samt karaktärer som verkligen är minnesvärda.

I den här boken får vi möta två unga kvinnor som gått med på att smuggla narkotika till Sverige, så kallade sväljare. Det går dock inte som planerat då den ena kvinnan avlider och den andra försvinner från tåget de kommit med. Även här blir det väldigt personligt för vår åklagare Jana Berzelius och även om jag stundtals tycker att hon känns som en övermänniska och riskerar otroligt mycket i stället för att berätta för någon vad det är hon har varit med om, gillar jag att läsa om den mörka bakgrunden med allt fler hemligheter som kommer upp till ytan. Hon verkar ha en hel del i bagaget och man kan aldrig riktigt vara säker på något när det kommer till henne.

Förutom narkotika, smuggling och droghandel berör Schepp även korruption i denna andra del i serien. Det är också något jag finner väldigt intressant och precis som jag skrev om föregående bok går ju tankarna både fram och tillbaka medan man läser. Händer sånt här verkligen? Håller våra ”toppar” på med sånt? Existerar korruption i Sverige?

Som sagt så tycker jag det är en serie som fler borde sätta tänderna i. Med lagom långa kapitel, drivet och spänningen går böckerna snabbt att läsa/lyssna på och än så länge finns det bara fyra böcker i serien så det går snabbt att komma ikapp utgivningen om man så vill. Jag längtar redan efter nästa bok i serien!

Mitt betyg: 4/5

Författare: Emelie Schepp
Uppläsare: Katarina Ewerlöf
Serie: Jana Berzelius #2
Utgivningsår: 2015
Förlag: Bonnier Audio
Lyssnat färdigt: 5 november 2017
Finns hos: Adlibris | Bokus (ljudbok)

Tidigare böcker i serien:
– Märkta för livet (Jana Berzelius #1)

5 reaktioner till “Vita spår av Emelie Schepp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s