Julkalendern 2017 – Lucka 10

Idag är det Nobeldagen (och dessutom min namnsdag..) och det firar vi med en lucka sponsrad av Bokfabriken. I prispotten ligger tre böcker; Efter Emma av Anna E. Wahlgren, Lilla Dockan av Ingrid Elfberg samt Döden ingen ser av Anne-Marie Schjetlein. Klicka bara på titlarna för att läsa mer om respektive bok.

Tävlingsregler
– Vem skulle du vilja se som julvärd på julafton? Motivera ditt svar kort och glöm ej att ange en giltig e-postadress.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS MARI B!

26 reaktioner till “Julkalendern 2017 – Lucka 10

 1. Tomas Bolme!
  Älskar hans röst och han verkar lugn och trygg på nåt sätt. Han vore perfekta mysfarbrorn på julafton.

 2. Jag hade velat se Leif G.W. Persson som julvärd. Han är för mig så genuin och 100% sig själv på sitt lite egna vis så det hade varit underbart att se honom i rutan utanför Veckans brott.

 3. Per Andersson för jag tycker han är så rolig. Det skulle också vara något annorlunda med att ha med en komiker som inte bara är allvarlig på julen utan gör det samtidigt lite roligt 😀

 4. Eftersom jag är så förtjust i Leif GW så önskar jag att de vore han! Han är ju bästa mysfarbrorn!

 5. Zara Larsson – en ung stark kvinna med fantastisk utstrålning och vettiga åsikter :)

 6. Jag hade gärna sett att orginalfamiljen från mysterier på Greveholm hade varit julvärdar (och spökena såklart!)

 7. Eva Röse tror jag skulle vara en bra julvärd, har både ett gott hjärta och är rolig!

 8. Ooh vilket härligt bokpaket! Jag hade velat se Arne Weise göra comeback ett år! :)

 9. Jag skulle vilja se Maria Montazami som julvärd. Hon är en sådan härlig personlighet, har en mysig röst och är en inspiratör i juletider.

 10. Stefan von Brömsen, tycker jag skulle passa bra. Tänker alltid på Albert & Herbert med Stefan von Brömsen och Sten-Åke Cederhök. Han är så mysig passar därför bra.

 11. Min väninna Jenny (okändis men en omtänksam person) som arbetar inom äldre omsorgen hon har mycket att berätta och är genomsnäll hon kommer att få böckerna i julklapp om jag vinner för jag lärde känna henne för nio år sedan bröt då jag foten och knät. Jag åkte mountainbike ned på för ett fjäll i närheten av Åre och fick in en gren i framhjulet. Det blev tvärstopp och jag flög över cykeln. Leden på ena knät vek sig framåt när jag landade. Sedan fortsatte jag att rulla nerför sluttningen och satte mig på fotleden. Menisken skadades och knäskålen gick i tre delar. När jag kom till sjukhuset spikades fotleden med tre spikar och gipsades. Knät opererades efter 9, 10 veckor.

  Jag var stelgipsad med en ställning för att fixera knä- och fotled och blodet cirkulerade dåligt. Därför drog läkningen ut på tiden. Min situation var besvärlig och jag kom att behöva tillfällig hjälp från Hemtjänsten.

  Det var då jag träffade Jenny som jobbade i Hemtjänsten. Hon hjälpte mig med matinköp och hygien. Redan från början kom vi bra överens och kom även varandra nära. Ganska snart bestämde vi att träffas när hon hade en ledig kväll. Vi drack te och satt och surrade. Sedan fortsatte vi att träffas, både när Jenny jobbade inom Hemtjänsten och privat.

 12. markus som är med i Bolibompa. Han är så härlig och gör mycket skoj för barnen, så även jag som vuxen skrattar till honom.

 13. Jag hade velat se Julius Aspman, kul att se någon b kändis få komma till plus att han är rolig

 14. Grattis på namsdagen:)
  Jag hade velat se Rickard Ohlsson som julvärd. Har alltid blivit lite svag i knäna när han dyker upp i rutan.

 15. Jag skulle vilja att Fredrik Backman skulle vara julvärd. Så bra som han skriver tror jag han är ypperlig även på att tala!

 16. Hade gärna sett Linnéa Claesson (som startat assholesonline) som julvärd. Hon är en bra förebild!

 17. Jag tycker faktiskt att årets julvärdar är ett bra val men om det inte skulle vara dem skulle jag vilja se Maria Gripe för hon har skrivit så bra böcker som jag vuxit upp med och det skulle vara spännande att höra hennes tankar om julen och julböcker!

 18. Allra helst skulle jag vilja se Arne Weise i TV-rutan igen, det är liksom där han hör hemma. Annars hade det varit kul att få se Leif G.W. Persson i rutan.

  Kram Sanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s