Julkalendern 2017 – Andra advent

Då har vi kommit till andra advent och julen närmar sig verkligen nu! I dagens lucka sponsrar Modernista med två härliga böcker, Musan och Brännmärkt.

Musan av Jessie Burton
England, 1967. Odelle Bastien har haft svårt att etablera sig i London sedan hon flyttade från Trinidad fem år tidigare. Men plötsligt har hon erbjudits jobb som sekreterare till den glamourösa galleristen Marjorie Quick.
Genom Marjories vänskap blir Odelle medveten om potential hos sig själv som hon inte trodde fanns. Ändå förblir Marjorie ett mysterium för henne. Och i ännu högre grad när ett stort, försvunnet konstverk – som också det bär på en hemlig berättelse – en dag levereras till galleriet.
Spanien, 1936. Olive Schloss, dotter till en berömd konsthandlare, är en ung kvinna som på allvar börjat utforska sina ambitioner. Till hennes familjs sköra paradis anländer en dag den revolutionäre konstnären Isaac Robles och dennes halvsyster Teresa – med explosiva, förödande konsekvenser…

Brännmärkt av Lizette Edfeldt
Efter flera hundra år av översvämningar, orkaner, epidemier och krig tvingas återstoden av mänskligheten att hålla hårt i sina resurser för att inte gå under. Befolkningen är inordnad i ett hierarkiskt system, där bara den som fötts som Alfa kan göra sin röst hörd.
En värld, fyra zoner, tio rang. Detta är Imperiet.
I rang åtta lever Adeline Theta – en sarkastisk och upprorisk tjej som vägrar acceptera sitt öde. Runt halsen bär hon det enda hon har kvar efter sin bortgångna mor: en amulett i silver. Smycket är hennes mest värdefulla ägodel, men det drar snart in henne i ett livsfarligt dubbelspel. Hon tvingas ta upp kampen mot Imperiet, som visar sig vila på mörkare och blodigare hemligheter än hon någonsin kunnat ana.
För att överleva måste hon ge upp allt hon håller kärt – kanske till och med sig själv…

Tävlingsregler
– Motivera kort varför just du ska vinna dessa böcker. Glöm ej att ange en giltig e-postadress.

Tävlingen avslutas den 17/12 kl 23.59.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS TATIANA!

34 reaktioner till “Julkalendern 2017 – Andra advent

 1. Precis som alla andra är jag en riktig bokmal. Men böckerna betyder väldigt mycket för mig. Utan böcker skulle jag bli tokig under alla timmar jag måste ligga i sängen elker soffan pga mina sjukdomar.
  Med en bok kan jag fly in i andra världar och tiden rusar istället för att skicka sig fram.
  Vintern är den värsta årstiden för min kropp och just nu behöver jag varje bra bok jag kan få.
  Har inte läst dessa författare men böckerna verkar väldigt bra och i min smak.
  Så jag hoppas på tur!
  Ha en fin andra advent!

 2. Om jag dessa böcker får, kommer jag med tacksamhet fälla en tår. Och en månad med intressant läsning detta år ❤️

 3. Julen för mig handlar om att umgås med kära och ta en paus från måsten och vardagsbestyr,
  jag skulle älska att få slänga mig ner i soffan och njuta av dessa spännande öden och äventyr

 4. Jag älskar dystopier. Så Brännmärkt lät superintressant. Låter så fel när man gillar att läsa om när jorden gått under, men hur de överlever är väldigt fascinerande. Och den andra lät lika trevlig.

 5. Läsa är det bästa jag vet! Skulle bli fantastisk glad om jag vann dessa två mycket intressanta böcker. Kommer att fira jul ensam i år och i och med det förväntar jag mig inga julklappar. Skulle kunna njuta i lugnt och ro av läsandet och låta mig bli fångad av berättelserna.

 6. Åh vad jag vill ha boken.Brännmärkt. Är sjukt sugen på den, men jag har köpstopp på böcker då vi inte ska göra onödiga inköp, men denna vill jag SÅ gärna ha 🙂

 7. Jag skulle vilja vinna för att ha något mysigt att läsa under julen och att det skulle vara trevligt med ett litet paket nu då jag precis varit tvungen att ta bort min gamla kisse.

 8. Tänk att mamma med detta paket få överraska, när hon nu är sjukskriven och har svårt att traska.
  Att bli äldre är inte alltid så lätt,
  men ingen bör få vara ensam eller bortglömd oavsett.

 9. Jag älskar verkligen att läsa böcker! Men längesen nu jag upptäckte en ny författare. Dessa två böcker verkar väldigt spännande så hade gärna vunnit och haft något att se fram mot att läsa :)

 10. Jag har inget att läsa just nu & vill gärna mysa med nån ny bok i jul <3

 11. Nästan vuxna dottern leds ihjäl de dagar hon inte får hoppa in på jobb. Jag vill ge henne ett bokpaket!

 12. Min hjärna hungrar efter stimulans – och då finns det ju inget bättre än att läsa bra böcker!

 13. Gillar att läsa, kommer till ro och blir avslappnad på annat sätt motför än att inte läsa. Önskar mig då lite nytt att läsa, kanske någon ny favorit genre som dessa ovan är, vi får se.

 14. Böcker ger oss så mycket, En helt ny värld av magi och under, dessa har jag inte läst men älskar hungergames serien, helt fantastiskt att läsa in olika katastrof böcker så brännmärkt låter helt fantastiskt, dessa skulle passa så bra i min bokhylla och när jag är ute på resande fot

 15. Just brännmärkt låter som min typ av bok och jag tror jag hade älskat den. Den andra boken hsde jag älskat att låta mig överraskas av.

 16. Jag vill vinna för att jag helt enkelt behöver lite ny läsning på jullovet

 17. Perfekt till mellandagarna då jag bara ska ligga i stugan på Öland, borta från allt och läsa!

 18. Älskar att läsa! Har dumt nog inte hört om någon av dessa, men gillar både dystopier och historik. Dessutom har jag haft en riktigt hemsk vecka på jobbet och skulle gärna förlora mina tankar i böcker för ett tag. 🙂

 19. Jag tyckte mycket om Miniatyrmakerskan och vill gärna läsa Jessie Burtons nya bok.

 20. Böcker är livet och dessa två har jag inte stiftat bekantskap med än men hoppas få göra det. De verkar vara så där spännande att man inte vill lägga ifrån sig boken utan man dras med och vill bara läsa mer och mer. Därför skulle jag vilja läsa dem nu i jul!

 21. Jag är en riktig bokmal och älskar att läsa böcker, det är något jag har gjort sedan jag lärde mig att läsa. Det är så härligt att man kan fly in i andra världar och få leva sig in i berättelser. Det vore därför fantastiskt att få hem dessa, då det är helt nya böcker och författare för mig. Perfekt nu inför juldagarna när man har lite extra tid att krypa ner sig i soffan och mysa loss.

  Kram Sanna
  mammasvardag@hotmail.com

 22. Åh, låter som riktiga verklighetsflykter. Brukar inte läsa denna kategori böcker, men dessa gör mig nyfiken… ;-)

 23. Böcker vidgar mina vyer och lär mig alltid nått nytt och i min strävan efter att bli allvetande vill jag läsa böcker som jag förmodligen aldrig köpt annars därför verkar dessa böcker vara nått för mig.

 24. Att läsa har alltid betytt mycket för mig 💖💖💖 och dem här böckerna verkar perfekta att läsa under en varm filt med något gott att dricka medan snön yr utanför 💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖

 25. Jag skulle gärna vinna de här två böckerna då jag har hört så mycket bra om dem. Brännmärkt ska vara en ny bris inom dystopi genren och Musan ska ha hemligheter som man bara måste få reda på :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s