Julkalendern 2017 – Lucka 13

Så har vi kommit fram till lucia men än finns det massor av bokvinster kvar! Idag är det Bazar Förlag som sponsrar kalendern med boken Mot den glittrande snön vid världens ände av Eowyn Ivey – en ny trollbindande roman från författaren till Pulitzerprizenominerade Snöbarnet!

Handling:
Vintern 1885 leder krigshjälten överste Allen Forrester en liten grupp män på ett omöjligt uppdrag: att resa uppför Wolverinefloden och kartlägga dess vidsträckta och vilda Alaskamiljö. Bakom sig lämnar han sin nyblivna fru Sophie, gravid med deras första barn, och Forrester skriver ner sina extraordinära äventyr med hoppet att hans dagbok når henne om han inte återvänder – för vem vet vad som finns bakom flodens krök dit ingen tidigare nått.

Omgivningarna kring Wolverinefloden är häpnadsväckande vackra och svårtillgängliga. Medan de kartlägger trakterna och samlar information om infödingsfolken, vars kunskap om naturen är olik allt de tidigare lärt sig, upptäcker Forrester och hans män den tunna gränsen mellan människa och vilt djur, levande och döda. Männen vet att de kommer att stå inför prövningar som hunger och livsfara, men kan inte komma ifrån känslan att något större, någon mystisk kraft, hotar deras liv.

Samtidigt, i Vancouver, drömmer Sophie om att få resa vid sin mans sida. Hon vet inte att vintern kommer att kräva lika mycket av henne som av hennes man, och att både hennes hopp och mod kommer att bli testade till bristningsgränsen. Kan hennes utforskande genom den nya fotograferingskonsten hjälpa henne att återupptäcka sin känsla för skönhet och vardagens mirakel?

Insikterna Allen och Sophie får under loppet av detta deras ödesmättade år kommer att förändra deras, och alla deras efterträdares, liv för alltid.

Tävlingsregler
– Vad kommer du att minnas bäst från år 2017? Berätta i en kommentar till det här inlägget! Glöm ej att ange en giltig e-postadress.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS GÖRAN KARLSSON!

28 reaktioner till “Julkalendern 2017 – Lucka 13

 1. Tyvärr all smärta efter två diskbråck… På positiva sidan resan till Mallorca som blev av trots allt, så välbehövligt!

 2. Kommer att minnas att jag varit piggare än på många år. och det tack vare lite Järn. Förändringar ungdomar flyttat hemifrån. Många trevliga möten med familjen och de goda vännerna.

 3. Oj, vad svårt! Men jag tror att det jag kommer minnas bäst från 2017 är följande:

  – Hur sviken jag blev av de två vänner som jag trodde stod mig allra närmast.

  – Hur stolt jag var över min dotter som klarade både simtestet för årkurs 4 och tillsammans med sin klass kom på andra plats i Schackfyran. De tävlade emot alla skolor i Norrköpings kommun, och deltar i finalen i januari emot vinnare från de övriga städerna som deltar.

  – Hur stolt jag kände mig över mig själv, när en arbetsgivare kallade in mig för intervju till en position som marknadschef då det såg potential i mig. Det var ett jobb jag själv inte ens sökt, men ett jobb som jag drömmer om att ha. Jobbet blev inte mitt, men bara det faktum att de såg något i mig fick mig att växa och sträcka på mig lite mer!

  – Slutligen att min äldre bror fick flytta hem till Norrköping igen! Han har sedan flera år tillbaka bott i Vadstena på rättspsykiatriskt sjukhus. Det känns fantastiskt att ha honom i samma stad igen, då vi kan ses så mycket mer.

  Kram Sanna
  mammasvardag@hotmail.com

 4. Kommer att minnas 2017 med att det var året då vi förlorade vår ena vovve, men också att det var året då vi fick en ny vovve i familjen.
  Så både glädje och sorg har det blivit i år.

 5. Minnas bäst är inte nödvändigtvis det gladaste minnet, jag kommer att minnas när vi satt vak över min svärfar som somnade in, en stark och härlig man!

 6. Vårt båtköp och alla underbara resor vi gjort med vår enkla men helt perfekta båt. Tillsammans hela familjen utan krav och måsten. Avslappning de luxe för alla, på allas lika villkor!

 7. Jag kommer minnas sommaren -en paus från vardagens bestyr,
  när vi tog flyget till Balkan -för ett riktigt bilsemesteräventyr!
  Kroatien, Slovenien och Italien, bad, skratt och fantastisk natur!
  Tokiga upplevelser, shopping och spännande kultur!
  Att få göra detta ihop med familjen satte pricken över i:et
  och gav oss oförglömliga minnen för livet <3

 8. Som livet är finns det både sorgliga och glada minnen. Även detta år… Min mormor gick bort i början på året. Hon har ju alltid varit där, men nu var hennes tid här över.
  Jag har även haft mycket kvalitetstid med mina fyra brorsbarn. En välsignelse då vi inte har några egna barn.
  En hobby jag hade i min ungdomstid – stickning – har jag tagit upp igen och blivit riktig ”biten”. Det är så kul att handarbeta och skapa med händerna. Leka med olika färger!

 9. Kommer att förknippa 2017 med det året som jag som jag starta min vlogg kanal på Youtube :)

 10. President Trumps alla lustiga och olustiga utspel och att svenska landslaget i fotboll gick sensationellt vidare till VM 2018 efter att ha slagit ut Italien som varit med i alla vm de senaste 56 åren men nu inte kommer med dessutom kan man inte glömma #METOO kampanjen som blev jättestor i Sverige men Finska kvinnorna nobbade den totalt – intressant hur medias effekt haft på allt från presidenter till kvinnosaks frågor.

 11. Mitt ÖSTERSUNDS FK gjorde sensation i fotbollsvärlden och jag såg eller lyssnade på alla sändningar och nu ska de få möta Arsenal och alla hotellrum är redan fullbokade och alla skriker efter biljetter. Jag är en sporttokig tjej och är född i Östersund så det här var en superstor händelse för 4 år sedan spelade Östersund i division 2 sedan bklev dett div 1 och allsvenskan och nu i toppen av Europa Leauge. Fantastiskt tycker jag en Askungensaga som blivit sann i sportvärlden.

 12. Jag kommer att minnas fyra speciella saker som kommer att ligga som hörnstenar för år 2017. Vi börjar med de trista sakerna. Min mormor som var en av mina bästa vänner dog på försommaren precis innan hon skulle fylla 90. Det var krispigt grönt och sommaren var på väg… En månad senare fick jag veta att jag drabbats av cancer vilken jag behandlats för under sommaren och hösten men äntligen har behandlats färdigt för. Så tar vi de roliga sakerna. Jag blev gudmor till min systerdotters barn. Något som jag också är åt min systerdotter och det känns stort. Vi, jag och min man, gjorde en oförglömlig resa genom Sverige och hälsade på släkt, vänner och bekanta efter vägen. Något jag gärna gör igen nu när jag mår bättre.

 13. Mina två barnbarns födelse, Julia född 18 november 2017 & Melvin född 11 december 2017 <3

 14. Att min viktresa nedåt började. Tog tag i ett problem jag haft länge och mår nu så mycket bättre. Men resan fortsätter….

 15. Tyvärr inga helt roliga och kul saker utan mera vilken smärta jag har att jag inte kunde gå runt att njuta på semestern i Stockholm utan kämpa mig fram igenom smärtan.
  Och att äldste sonen inte mår bra…

  cblomster69@gmail.com

 16. Jag kommer minnas den oerhörda ångesten men samtidigt den fantastiska nyfikenheten när jag sade hejdå till vänner och familj i Sverige och flyttade till Skottland för att börja på min drömutbildning. Utbildningen lärde mig mycket men visade sig vara något som jag blev mätt på fort så nu blir det nya äventyr i mitt nya hemland Skottland. Älskar att bo här och är så glad att jag vågade ta steget att flytta och att jag vågade testa utbildningen! Nu är den drömmen uppfylld och det är dags för nästa medan jag fortsätter utforska högländerna :D

 17. Vi åkte på vår första semester med barnen, till Gotland, tillsammans med föräldrar och svärföräldrar. En helt underbar vecka som barnen och vi pratar mycket om minns tillbaka till!

 18. Det jag kommer minnas bäst är att jag startade bettansboktips 😉 Att jag aldrig tänkt på det tidigare för så roligt jag har haft med att ge boktips 🤗

 19. Jag kommer att minnas min dotters tapperhet vid alla de 4 operationerna hon genomgick under sitt första levnadsår. Hennes styrka och kraft! <3

 20. Jag kommer framför allt att minnas höstens semesterresa till USA med familjen! En riktig höjdpunkt!

 21. Alla små händelser med dottern som föddes sent 2016. Att hon började le, skratta, sitta, krypa, osv. Kommer även inte att glömma våran resa till Ullared och Gekås med några vänner, hur vi packade bilen hem från golv till tak.

 22. Jag kommer att minnas den svåra olyckan i början av året som gör att jag nu, i slutet av året, ännu inte klarar mig själv helt och hållet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s