Julkalendern 2017 – Lucka 23

Dan före dopparedan är här! Har ni allt redo? Blir det julmys och uppesittarkväll ikväll kanske? I dagens lucka sponsrar Modernista med tre riktigt bra böcker. Det är Dödens märken av Veronica Roth, Hjärtlös av Marissa Meyer samt Du känner mig så väl av David Levithan och Nina LaCour. Klicka bara på länkarna om ni vill läsa mer om böckerna.

Tävlingsregler
– Vilken är den bästa julboken eller ”juliga boken” som ni har läst? Varför är just den så bra? Motivera kort och glöm ej att ange en giltig e-postadress.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS CAMILLA SANDMARK!

33 reaktioner till “Julkalendern 2017 – Lucka 23

 1. Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan. Tycker om hela den serien.

 2. Vår Kokbok. Jaja, shoot me, men i jakten på bästa sillen, nyttigaste fläskrätten, personligaste salladen och så vidare, så är det kokboken som har gällt dagarna före jul och på självaste julafton. Från och med den 25:e är alla böcker bra. Nästan… ;)

 3. Jag har faktiskt aldrig läst nån julbok =/ Får kolla in här senare idag och få tips om nån bra julbok =)

 4. Stora tomteboken som har följt med sedan jag var liten och även glatt mina barn varje vinter då vi har läst sagor i den,

 5. Det måste vara någon av Astrid Lindgrens julskildringar, för att de är så juliga det kan bli. Idag har jag tänkt lyssna på Ditt livs affär av Fredrik Backman och jag har också laddat ner Jeanette Wintersons julberättelser (minns inte titeln just nu) och har höga förväntningar på dem!

 6. Det var en bra fråga. Jag har alltid varit dålig på att läsa juliga böcker vid jul. Men brukar gilla att läsa de juliga bitarna ur Astrid Lindgrens böcker. Eller en bilderbok jag har om Julen i Bullerbyn.

 7. Jag älskar Kajsa Kavat av vår älskade Astrid Lindgren. Den är det juligaste av det juligaste. Minns den från när jag är liten och nu när jag har egna barn läser jag just Astrid Lindgrens julsagor för dem såhär i jultider

 8. Jag gillar böckerna Svenska Julberättelser.
  Dom innehåller korta julberättelser av olika svenska författare.
  Jag läser minst en av dom varje december.
  Det hör till för att skapa julkänsla tycker jag.
  Berättelserna är helt olika och det är ju en del av charmen.

 9. Olles skidfärd. För min mormor brukade alltid läsa den till mig när jag var liten innan jul och jag minns att jag älskade att titta på de väcka bilderna i boken. Så den boken påminner mig alltid om julen.

 10. Min favorit ’Julbok’ måste nog vara ’Blod På Snö’ – Jo Nesbo
  Just för att det är den ända kriminal deckaren som jag faktiskt tyckt om, och den läste i samma månad som den utspelade sig -December-
  🙂 Har en otrolig kärlek för den här boken, den för med sig en himmla magi!

 11. Astrid Lindgrens berättelse om Kajsa Kavat när mormor bruter foten och Lilla Kajsa får stå och sälja julgodis på julmarknaden och får även dricks av borgmästaren och hon var så duktig att mormor köper en fin docka till henne i julklapp som hon sett i grosshandlarens skyltfönster tror det utspelar sig på 1920 talet nån gång och den är så gullig berättelse att jag läser den varje jul för mina barn

 12. Jakten på julen av Matt Haig – en spännande berättelse om en pappa och hans son – Pappan har fått i uppdrag att söka efter Alvernas rike och det blir en massa strul och överraskningar – både spännande och rolig

 13. Julbok har jag nog aldrig läst mer än en barnbok på jobbet där man varje dag läste en text som handlade om julen. Hur den firades och förbereddes förr, etc. Minns inte namnet på boken.

 14. Förutom att jag plockar ut godbitarna ur mina favoritbarnböcker där barnens ögon alltid tindrar och jularna alltid är magiska så gillar jag både En Julsaga och Snöfall, mirakel och frusna hjärtan som jag precis läst ut och som gav en mysig och varm julkänsla.

 15. Det måste ju vara en julsaga av Charles Dickens, stämningen och budskapet gör definitivt att julhumöret höjs 🙂

 16. Den bästa julboken är en barnbok vi hade när jag var liten (har den möjligtvis i någon låda någonstans) om tomten och hans nissar och hur de förbereder inför julafton/juldagen. Står inte jättemycket i den, men bilderna är otroligt vackra.

 17. Sunes Jul, jag är fortfarande barnsligt förtjust i Sune & hans familj 🙂

 18. Häxan och lejonet av C.S. Lewis. När jag var 10 år fick jag boken i julklapp och började läsa den direkt. Jag var helt uppslukad av den spännande berättelsen och inget kunde få mig att sluta läsa. Jag till och med åt julmiddan med boken i handen. Nu som vuxen tycker jag den känns julig eftersom den har ett kristet budskap då Aslan kan betraktas som en kristusgestalt. Dessutom visades den tecknande versionen på teve under flera jular, vilket gjort att jag ännu mer förknippar denna berättelse med julen.

 19. Läste ‘En röd liten fågel i juletid’ för några år sedan. En varm feelgood bok, skriven av Fannie Flagg. (Måste nog läsa om den snart.) Annars gillar jag Astrid Lindgrens julberättelser, som så många andra här. 🙂

 20. Är förtjust i julberättelser för barn som Jul i Stora skogen och Skorstensjul. Sen läser jag i Mannerströms julkokbok varje år för julkänsla och inspiration till kulinariska upplevelser i köket

 21. När det kommer till böcker med jultema har jag inte läst så många. Utan det var bara en som kom till minnes när jag försökte lista ut om jag läst några, och det var Dash och Lilys utmaningsbok. Jag läste den för flera år sedan men den varma känslan som den skapade hos mig finns fortfarande kvar varje gång jag tänker på den.

 22. Dickens En julsaga. För att den visar på meningen med julen trots att den är så gammal är den ändå aktuell.

 23. Vinterns goda ting. Ur den hittar jag så mycket inspiration både till juldukningen och baket och pysslandet. Tar fram den varje jul och tycker den håller måttet fortfarande! ❤

 24. Svårt att välja faktiskt men Jul i Stora skogen med tomten Vrese är väldigt fin och söt och trevlig att läsa ett kapitel fram till jul. Den bygger upp och funderar vad julen egentligen är och hur man ska fira den. Roliga tankar och fin fina bilder. Julen i ett nötskal tycker jag!

 25. Har läst några romaner med jultema, men ingen som jag kan komma på titeln på just nu.
  Däremot älskar jag ju fantasy och böckerna om Narnia, världen där det alltid är vinter men aldrig jul, var favoriter när jag var yngre.
  Har alltid älskat känslan av att kunna försvinna in i och upptäcka nya världar.

 26. När jag var i tonåren brukade jag få böcker om Kulla-Gulla på julafton läste jag dem vid levande ljus. Emil i Lönneberga firade jul! Men det är barn och ungdomsböcker. Tycker mycket om Wilhelm Mobergs utvandrarsvit. Och Dickens hemskheter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s